Üzleti tippek

Nem kérnek a londoni taxisok az Uber „békejobbjából”

A közösségi szolgáltató azt ajánlotta, hogy használják ők is a mobilalkalmazást.

Elutasították és PR-fogásnak nevezték a londoni taxisok az Uber ajánlatát – a közösségi fuvarszolgáltató egy évig lehetővé tette volna a fekete taxik sofőrjeinek, hogy ingyen használják az alkalmazást, megjelenjenek az utasoknak ajánlott járművek között és használhassák a cég elektronikus fizetési rendszerét.

A londoni taxis szakszervezet azt nyilatkozta: csodálkoznának, ha bárki élne az ajánlattal, a taxisoknak ugyanis már megvannak a saját mobilalkalmazásaik. „Nem is tanácskoztunk erről, mert ez csak egy PR-fogás egy olyan cégtől, ami havonta 25 ezer fontot költ el lobbizásra és PR-ra. A válaszunk: kösz, de nem” – mondta az érdekképviselet vezetője.

Az Uber a javaslattal csillapítani szerette volna a feszültséget – szerdán újabb demonstrációra készülnek a brit főváros taxisofőrjei, és sorra indítanak bírósági pereket is a közösségi fuvarszolgáltató ellen. Az Uber nagy-britanniai igazgatója azt mondta: úgy gondolják, a fekete taxik és az Uber-sofőrök jól meglennének egymás mellett, sokszor ugyanis a hagyományos taxik gyorsabb megoldást kínálnak, és az utcán is várakozhatnak utasokra. Szerinte az ajánlatuk még több utast eredményezne számukra.

A taxisokat képviselő Unite nevű szervezet képviselője azt mondta: szerintük az Uber úgy tud sikeres lenni, hogy kihasználja önfoglalkozatóként tevékenykedő dolgozóit, rájuk ugyanis nem vonatkoznak a munkaidő-előítások, vagyis annyit túlóráznak, amennyit bírnak. (The Guardian)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik