élelmiszercimke (vásárlás, )
Üzleti tippek

Kimászhatnak a boltok a gödörből

24.hu
24.hu

2016. 02. 09. 12:16

2007-től 2012 végéig folyamatosan esett a boltok forgalma, azóta viszont emelkedés jellemző. A Blokkk.com azt vizsgálta meg, hol áll most a forgalom a legutóbbi 2006-os csúcshoz képest.
2015-ben 2006-hoz képest a háziasszonyok még mindig kevesebbet cipekedtek haza a boltokból, áruházakból a kiskereskedelem egészét nézve – állapították meg a KSH adatai alapján.

A kiskereskedelem egészének mérlegét az iparcikkvásárlások húzzák lefelé, míg a másik két kiemelt áruterület (az élelmiszer és az üzemanyag) már túl van a mélyponton. Ebből leszűrték, hogy a tartós fogyasztási cikkek vásárláshoz valószínűleg még túl csórók a vásárlók.

Mint jelzik, az egyes hatások szétválasztása némely esetekben nehézkes, és ez igaz az online kassza piactisztító hatására is. A kiskereskedelmi, a fogyasztási és az adózási adatokból mindenesetre úgy látják, hogy 2014-ben és 2015-ben nagyot lökött a kiskereskedelmi mutatókon az online kassza: több száz milliárd forintra becsülhető a többletnyugtaadás összege.
2016-ra úgy becslik, túllépheti a forgalom a korábbi, 2006-os csúcsot.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.