Kecskemét, 2016. február 4.
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszédet mond a nagyvállalati beruházási program keretében megújult Kiskunfélegyházi Malom Kft. kapacitásbõvítõ beruházásának bemutatóján Kiskunfélegyházán 2016. február 4-én. A kormány elindította nagyvállalati beruházási programját, amelynek keretében 2015-ben 3 milliárd, ebben az évben 15 milliárd forint támogatást ad költségvetési forrásból azoknak a társaságoknak, amelyek az uniós forráshoz nem juthatnak hozzá.
MTI Fotó: Ujvári Sándor
Üzleti tippek

Elstartolt a kormány nagyvállalati programja

24.hu
24.hu

2016. 02. 04. 17:15

A beruházási program keretében tavaly 3 milliárd, idén 15 milliárd forint támogatást kapnak költségvetési forrásból azok a cégek, amelyek nem jutottak hozzá uniós forrásokhoz.

A támogatást azok a nagyvállalatok kaphatják, amelyek új munkahelyeket teremtenek, modern technológiát alkalmaznak és eredményesen vesznek részt a piaci versenyben – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Kiskunfélegyházi Malom Kft. kapacitásbővítő beruházásának bemutatásán.

A kiskunfélegyházi cég 960 millió forintos beruházásához a központi költségvetés 480 millió forint, vissza ne térítendő támogatást adott. Varga Mihály nemzetgazdasági érdeknek nevezte, hogy ne kerüljenek hátrányba azok a hazai nagyvállalatok, amelyek nem részesülhetnek uniós pályázati forrásból.

A költségvetésből biztosított forrás 2015. évi keretének terhére a támogatási szerződés megkötésére december 31-ig volt lehetőség, a támogatást legkésőbb az év közepéig megkapják a cégek.

Az első időszakban 14 Magyarországon működő nagyvállalat a 3 milliárd forint összegű támogatással együttesen 8,6 milliárd forint összegben valósít meg új beruházást, ezzel 500 új munkahelyet teremt.

Gulyás István, a Malom Kft. tulajdonosa elmondta, hogy ez az első támogatás, amiben részesültek. Hozzátette: 2001-ben vásárolta meg a gazdasági társaságot, akkor 20 munkavállalója volt a cégnek, árbevétele nem érte el a 100 millió forintot. Jelenleg 800 alkalmazottal dolgozó cég árbevétele 2015-ben elérte az 5,5 milliárd forintot. A cég az állami támogatással együtt 2016 végéig 2 milliárd forintot költ fejlesztésekre, a beruházás végére 100 új munkahellyel bővül az alkalmazottak létszáma. A gazdasági társaság 5 megyében, 86 sütőipari mintabolttal van jelen.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.