Üzleti tippek

Dinamikusan nő az online árverések piaca

Majdnem megduplázódott az online ipari árverések száma tavaly az előző évhez képest.

2015-ben a műszaki árveréseken 1,83 millió euró (576 millió forint) összértékű áru cserélt gazdát. Összesen 54 aukció zajlott, vagyis szinte minden héten indult újabb árverés – összegezte Kocsis Csaba, az Intergavel Aukciószervező Kft. ügyvezetője. Tavaly 22 cég adott megbízást vagyontárgyainak értékesítésére, másfélszer annyi, mint a megelőző esztendőben.

A megbízók azért kedvelik az online árverést, mert a folyamat teljesen átlátható. A cég közleménye szerint kizárt a manipuláció, és a versengés garantálja, hogy a legmagasabb elérhető áron értékesítsék a termékeket.

A meghirdetett tételek 80-90 százaléka azonnal, az első árverési fordulóban gazdára talált.

Az aukciós felületen kizárólag a cégnyilvántartásban leellenőrzött társaságok regisztrációját fogadják el, hogy a fizetési problémák lehetőségét minimálisra csökkentsék.

Az aukciókon szerszámgépek, targoncák, raktári állványok, irodabútorok tartoznak a legkeresettebb tételek közé.

Az online árverések jó alkalmat teremtenek arra, hogy olyan vállalkozások is tudják fejleszteni, korszerűsíteni eszközparkjukat, amelyek egyébként nem tudnának új gépeket, berendezéseket vásárolni. Számukra elérhetőek a jó minőségű, használt eszközök, amelyeket felszámolás, üzembezárás, korszerűsítés vagy tervezett időszakos csere miatt értékesítenek.

Egyre több a regisztrált vásárló

Az aukciós felületre 2014 előtt 2151-en jelentkeztek, számuk abban az évben még 616-tal nőtt, 2015-ben pedig újabb 978 cég vagy vállalkozó iratkozott fel, így mintegy 3750 potenciális vásárló figyeli az aukciókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik