New York, 2015. március 19.
Kereskedõk dolgoznak a New York-i Értéktõzsdén 2015. március 19-én. A 30 vezetõ iparvállalat Dow Jones indexe 0,03 százalékkal csökkent nyitáskor. (MTI/EPA/Justin Lane)
Üzleti tippek

Brókercégnél van a pénze? Így ellenőrizheti az egyenlegét

24.hu
24.hu

2016. 01. 31. 18:19

Februártól a jegybank honlapján keresztül bárki lekérdezheti anonim módon a brókercégénél vezetett számlájának egyenlegét.
Korábban a témában:

Az adatok első körben januárra kérhetőek le. Még a tavaly áprilisban benyújtott brókertörvény-javaslat rendelkezett arról, hogy a jövőben az ügyfeleknek lehetőségük lesz havi gyakorisággal ellenőrizni értékpapír- és ügyfélszámlájukat az MNB honlapján – számolt be róla a Portfolio.hu.

Ahogy a jegybank közleményében fogalmazott: az intézményeknek a tárgyhónapot követő 5. munkanapig kell átadni a számlaadatokat a Magyar Nemzeti Bank részére, a lekérdezés pedig az átadást követő 5. munkanaptól a tárgyhónapot követő második hónap 10. munkanapjáig lesz elérhető.

Kommentek

Salgótarján, 2015. november 17.
Egy résztvevõ licitál Salgótarjánban, a megyeháza épületében tartott földárverésen 2015. november 17-én.
MTI Fotó: Komka PéterDinamikusan nő az online árverések piaca
Budapest, 2012. szeptember 17.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) munkatársai összegyûjtik azt a több tíz tonna hamisított lefoglalt  élelmiszert 2012. szeptember 17-én, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a NÉBIH rajtaütésszerû akciójának eredményeként találtak egy kõbányai hûtõházban.
MTI Fotó: Bruzák NoémiRazzia: egyre kevesebb árut koboznak el az ellenőrök