Üzleti tippek

Előzze meg a hackereket – Vírus- és adatvédelem kisvállalatoknak

Egyre több cég lesz adatlopásos támadás vagy kártékony vírus áldozata. Ingyenes internetes demóprogramok helyett érdemes megelőzni a bajt, és időben profi segítséget kérni.

Az online jelenlét a hazai kisvállalatok számára is egyre fontosabb szerepet tölt be a piaci versenyben. A cégek adatvédelmében ugyanakkor továbbra is komoly hiányosságok tapasztalhatók.

„Azt látjuk, hogy egyre több cég számára elengedhetetlen az internetszolgáltatás és ezzel együtt az online megjelenés, legyen szó kisebb ügyvédi vagy könyvelőirodáról, felkapott fodrász- és kozmetikai szalonról, kisvárosi kávézóról, esetleg egy egyedi bútorokat gyártó asztalosműhelyről. A virtuális védelemről viszont már kevesebben gondoskodnak ” – mondta az Invitel kisvállalati termékmenedzsmentért felelős vezetője.

Komoly kockázatot vállalnak a kisebb cégek azzal, ha figyelmen kívül hagyják, hogy a különféle, rosszindulatú programok támadása miatt sérülhetnek informatikai berendezéseik, vagy veszthetik el fontos adataikat – ami akár egy egyszerű pénzügyi tranzakció során is megtörténhet. Mindez bevételkiesést okozhat számukra, nem beszélve arról, ha pótolhatatlan fájlok vagy éppen céges adatok, fontos jelszavak is eltűnnek az informatikai támadás következtében – összegezte Csaba Péter.

Az Invitel ősszel indította útjára a kifejezetten kisvállalatok számára kialakított Profi portfólióját. A díjcsomag egyik előnye, hogy a kisvállalatok a vezetékes internet- és telefoncsomagokat fix megoldások helyett szabadon állíthatják össze. Így tetszőlegesen kombinálhatóak az egyes szolgáltatáselemek. A Profi portfólió további lehetőségekkel is segíti az ügyfeleket – például a vírus- és adatvédelem területén is.

„Előfizetőink a vezetékes internet szolgáltatásra kötött egyéves szerződés esetén az első hónapban díjmentesen használhatják a Kaspersky kisvállalati vírus- és adatvédelmi szolgáltatását. A speciális informatikai tudással nem rendelkező cégek számára is könnyen kezelhető központi kezelőfelület mellett a csomag funkciói között megtalálható a pénzügyi tranzakciók védelme, a jelszókezelés, az adattitkosítás és az adatmentés is” – emelte ki Csaba Péter.

Milyen cégeknek ajánlott a Profi portfólió?

Az Invitel lakossági és kisvállalati üzletágához az 1-49 fős vállalkozások tartoznak. A kisvállalati díjcsomag éppúgy előnyös lehet egy családi pékség vagy cukrászda számára, mint egy könyvelőirodának vagy éppen egy kisboltnak, mivel a vezetékes internet- és telefoncsomagjaink teljes mértékben testreszabhatók, ezért minden érdeklődő megtalálja a számára leginkább előnyös ajánlatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik