Üzleti tippek

IT-outsourcing az energetikában

24.hu
24.hu

2015. 11. 13. 16:29

Három évre szóló megállapodást kötött az Invitel és az Alteo Group.
Korábban a témában:

Ma már általános nemzetközi trend az informatikai feladatok kiszervezése: a vállalatok több mint fele, 53 százaléka él előnyeivel. Sőt, azon cégek fele, amelyek eddig még nem vettek igénybe ilyen jellegű szolgáltatásokat, a közeljövőben tervezik bevezetésüket.

A kiszervezett informatika iránti bizalom a hazai vállalatok részéről bár lassan, de szintén egyre erősödik. A tőzsdén jegyzett feltörekvő Alteo-csoport már 2008-as alapításakor bizalmat szavazott az informatika kiszervezésének, és a most megvalósult rendszer teljes körű üzemeltetését is ebben a formában képzeli el. Így a vállalat minden erőforrását alaptevékenységére fókuszálhatja.

Ifj. Chikán Attila, az Alteo-csoport vezérigazgatója és Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója az Alteo zuglói fűtőerőművében

A nemrég aláírt, 3 évre szóló megállapodás keretében az Invitel az Alteo 12 telephelyén található, hozzávetőleg 200 munkaállomás biztonságos működéséért felel. A megbízás magában foglalja a szükséges informatikai eszközök és alkalmazások biztosítását is – a laptopoktól a nyomtatókon át az irodai és ügyviteli szoftverekig.

Alteo zuglói fűtőerőmű – gépház

„Az Alteo Group-tól, mint tőzsdén jegyzett energetikai cégtől a befektetők a transzparencia mellett elvárják a hatékony működést. Ugyanezt várja el a vállalat partnereitől is, kiváltképp, ha olyan stratégiai fontosságú területekért felelnek, mint az informatika, hiszen az energetikai rendszerek hatékony működtetése ma már elképzelhetetlen korszerű informatikai és telekommunikációs háttér nélkül. Elég csak az olyan összetett létesítmények kiszolgálására gondolni, mint az erőművek vagy a szabályozó központok” – mondta Ifj. Chikán Attila, az Alteo-csoport vezérigazgatója.

Invitel hálózati üzemfelügyeleti központ

„A Sinergy integrálásához elengedhetetlen volt a két vállalat tökéletes informatikai összehangolása és továbbfejlesztése. Ezért úgy döntöttünk, hogy teljes körű IT-outsourcing keretében mindent egy kézből veszünk igénybe rugalmasan skálázható, költséghatékony szolgáltatás formájában. Az Invitel adatközponti kompetenciája pedig meggyőzött minket arról, hogy szervereinket is a szolgáltató Kozma utcai adatközpontjába költöztessük, amely megfelel a legmagasabb szintű biztonsági követelményeknek” – tette hozzá a vállalatvezető.

„Az energetika és az informatika egyre inkább közeledik egymáshoz: a növekvő elvárások a hatékonyabb, rugalmasabb és környezetkímélőbb technológiák iránt az energetika területén is kikényszerítik a legmodernebb infokommunikációs megoldásokat. A rohamosan fejlődő infokommunikáció, és ezáltal a viharos tempóban megnyíló új lehetőségek – mint például a mobilitás, a nagysebességű internet vagy az adatközponti megoldások – pedig újabb távlatokat nyitnak a hagyományos iparágak számára is” – mondta Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója.

Invitel Adatközpont

„Számomra személyesen is külön öröm, hogy az Invitel egyik legátfogóbb infokommunikációs együttműködését éppen egy magyar tulajdonú, tőzsdén jegyzett nagyvállalattal közösen valósítjuk meg, amely ráadásul a hazai energetika egyik meghatározó, elismert szereplője” – tette hozzá az operatív főigazgató.

Ifj. Chikán Attila és Mártha Imre a két vállalat hosszú távú együttműködését a cégek tevékenységének kölcsönös bemutatását célzó szakmai programmal indították el. November 11-én a két vezető referencialátogatást tett a két cég néhány fontos telephelyén: az Invitel Budaörsön található hálózati üzemfelügyeleti központját, az infokommunikációs társaság Kozma utcai adatközpontját, valamint az Alteo zuglói fűtőerőművét kereste fel a két menedzser.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. november 24.
A budapesti olimpiai helyszínek 3D-s bemutatóját nézik hoszteszek a Budapest 2024-es olimpiai és paralimpiai pályázatát népszerűsítő festést kapott Airbus A321-es típusú repülőgép bemutatóján a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es terminálján 2016. november 24-én. A budapesti pályázatot két repülőgép népszerűsíti, amelyek a Wizz Air flottájában teljesítenek szolgálatot.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.