Siófok, 2006. október 15.
Siófokon a negyedik nemzetközi tojásfesztiválon Guinness-rekordot állítottak fel, elkészítették Angyal Bandi, somogyi betyár reggelijét 3000 fõre. Az ételhez 7500 db tojást, 1000 db fürjtojást, 35 kg sonkát, 50 kg mangalica szalonnát és több kiló fûszert használtak fel.
MTI Fotó: Varga György
Üzleti tippek

A PM kifehérítené a megosztáson alapuló gazdaságot

24.hu
24.hu

2015. 10. 02. 11:54

A Párbeszéd Magyarországért javaslata szerint évi 600 ezer forintig adómentessé kellene tenni a közösségi gazdaságban keletkező bevételeket.

A PM a rohamosan terjedő „sharing economy”, vagyis a közösségi platformokon szerveződő, megosztáson alapuló gazdaság kifehérítésére tesz javaslatot az Országgyűlésben.

A párt pozitív jelenségnek tekinti az erőforrások megosztásán alapuló, a közösség erejét használó és az emberek közti bizalomra épülő gazdasági modell terjedését. Ugyanakkor tisztában vannak vele, hogy a közösségi gazdaságnak hátulütői is vannak, hiszen néhányan bejelentett, stabil munkahely híján kezdenek pénzt csinálni abból, amijük van.

A PM szerint nem büntetni kell a közösségi platformon szolgáltatást nyújtókat, hanem lehetővé tenni, hogy legálisan, a vállalkozások adminisztratív terheitől mentesen végezzék a tevékenységüket – feltéve, hogy ezt nem üzletszerűen végzik. A javaslat szerint évi 600 ezer forintig adómentesen, afölött fokozatosan növekvő adóterhelés mellett lehetne működni a közösségi gazdaságban.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.