Üzleti tippek

Kutyások, figyelem! Ez a magyar találmány hasznos lehet

Kutyaparkolóval rukkolt elő egy magyar vállalkozás.

Még egy bizonyíték arra, hogy a téma az utcán hever. Manapság rengeteg cég fejleszt gőzerővel mobiltelefonos alkalmazásokat vagy a Dolgok Internetére (IoT) építő okoskészülékeket, legyenek azok intelligens termosztátok vagy internetre csatlakoztatott garázsajtók. De sok esetben jóval hétköznapibb ötletekkel is labdába lehet rúgni és meg lehet találni a hőn áhított réspiacot. Erre jó példa a boltok bejárata elé elhelyezhető kutyakennel.

A megoldás segítségével a gazdik kutyasétáltatás közben is nyugodtan beugorhatnak a boltba, addig ugyanis a kedvencük – nem az autóba bezárva vagy a bejárat előtti oszlophoz kikötve, hanem – egy nagyobb zárható kennelben várna rájuk. A kutyák is nagyobb biztonságban lehetnek a nekik kialakított parkolókban, és a járókelőknek is megnyugtatóbb egy üzlet előtt a számukra kialakított helyen látni az állatokat – írta a Metropol.hu.

Az eszközök iránt Schleer Tamás ötletgazda szerint több bolthálózat is érdeklődik. A speciális „parkolókat” a felelős kutyatartást népszerűsítő Eb Ovo egyesülettel, a kutyabarathelyek.hu-val és egy kenneleket és kiegészítőket gyártó céggel közösen fejlesztették ki.

Az alapötletet a kölni IKEA adta: a bolt előtt raklapból és műfűből alakítottak ki kutyaparkolót. A magyar megoldás ennél többet nyújt, mert a kennelek kulccsal zárhatók, így az állat biztonságban is van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik