Üzleti tippek

Magyar cég sikere Bosznia-Hercegovinában

Az Isoplus Kft. elnyerte a bosznia-hercegovinai Banja Luka fűtéshálózatának korszerűsítéséhez kapcsolódó megbízást - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

A két évre szóló keretszerződés értékhatára mintegy 1 millió euró, a munkálatok pedig a szerződés aláírása után azonnal megkezdődtek.

A vállalkozás bosznia-hercegovinai tevékenységét az elmúlt hónapokban aktívan segítette a szarajevói nagykövetség külgazdasági attaséja és a magyar nagykövet.

A Isoplus Kft. magyar és német tulajdonosi hátterű, székhelye Budapesten van. A Magyarországon körülbelül 60 munkavállalót foglalkoztató cég fűtéscsövek, termálvíz-, olaj- és hűtési célú vezetékrendszerekhez csövek gyártásával és forgalmazásával foglalkozik.

A magyar középvállalkozás és helyi üzleti partnere, a Nova Trgovina az elmúlt 10 évben számos alkalommal indult sikerrel boszniai tendereken, és nagyjából 10 millió euró forgalmat bonyolított le Bosznia-Hercegovinával – összegezte az MTI.

A cég tájékoztatása szerint a Balkán más országaiban is sikerrel jutottak megbízásokhoz. Macedóniában Szkopje város fűtéshálózatának felújításához 2013-ban és 2014-ben szállítottak csöveket 1,2 millió euró értékben, Bulgáriában pedig tavaly a szófiai távhő-rekonstrukcióban vettek részt, 70 kilométer csövet szállítottak mintegy 3,5 millió euró értékben.

A KKM közleményében jelezte: jelenleg több magyar kis- és középvállalkozás folytat a szarajevói nagykövetség közreműködésével olyan tárgyalásokat Bosznia-Hercegovinában, amelynek eredményei várhatóan még az idén realizálódnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik