Üzleti tippek

Iskolák is nyertek az Invitel pályázatán

Az idén első alkalommal meghirdetett InnoSchool Díjra valamennyi hazai általános- és középiskola pályázhatott. A kreatív pályaművek az infokommunikáció oktatásban betöltött szerepét járták körül.

Az első helyezett a Kőbányai Kertvárosi Általános Iskola lett. „A jövő iskolája, ahogyan mi szeretnénk” című rajzos videójukban bemutatták, hogy a jövőben hogyan válhatnak az órák sokkal interaktívabbá. Szerintük például nem lesz szükség többé tankönyvekre, mert azokat okoseszközök fogják helyettesíteni.

A középiskoláknak szóló kategória első díját a Szentgotthárdi III. Béla Szakképző Iskola és Kollégium kapta. A digitális iskoláról szóló pályázatukban nagy szerepet kapott a környezettudatosság, a tanítás pedig hordozható eszközökön, asztalba építetett tableteken és interaktív táblán zajlik.

Invitel InnoMax, InnoSchool és InnoApps díjak

KAVOSZ Különdíj

A számos ötletes pályázat arra ösztönözte a zsűri egyik tagját, Krisán Lászlót, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatóját, hogy felajánljon egy különdíjat. Ezt a nyereményt a Budapest XV. Kerületi Károly Róbert Általános Iskolának ítélte oda a szervezet. Az „Álom, álom, édes álom” című pályaműben két diák egy rapvideóban számol be a jövő iskolájáról.

Nonprofit kategória – Lelkisegély és kutyamentés

 

A nonprofit szervezetek felbecsülhetetlen munkát végeznek, a jelenlegi gazdasági környezetben azonban nincsenek könnyű helyzetben, kevesebb lehetőségük van fejlesztésre, ötleteik megvalósítására. Pontosan ezért, az Invitel tavaly külön kategóriát indított a nonprofit és civilszervetek számára.

Idén az innovatív ötletek csaknem fele származott a fenntartható fejlődés, illetve a természetvédelem témaköréből.

Az alapítványok közel harmada pedig az oktatásban látta az innovációs lehetőséget, de az egészségügy területéről is érkeztek előremutató pályázatok.

A kategória első helyét a Boldogságban Felcseperedni Alapítvány nyerte el „S.O.S. lelkisegély-ügyelet” című projektötletével, a díjat a zsűriből Erős Antónia adta át.

Az alapítvány ingyenesen hívható, zöldszám bevezetésével kívánja anyagi helyzettől függetlenül, minden kamasz számára elérhetővé tenni a szolgáltatást.

Az Invitel Facebookon tartott közönségszavazás legnépszerűbb projektötlete a Magyar Westie Fajtamentő Egyesület pályázata lett. A fejlesztéssel minél több támogatót szeretne elérni az egyesület, ezáltal újabb esélyt adva a segítségre szoruló Westie és Cairn Terrier fajtájú kutyáknak. A projektötlet része az állatmentések könnyebb dokumentációja is.

InnoApps Díj

InnoMax Business

A fiatal, hazai fejlesztők idén is hasznos és kreatív alkalmazásokkal neveztek az InnoApps Díj Ne szórakozz! – munkához, tanuláshoz, tájékozódáshoz kapcsolódó – kategóriájában.

A legkülönbözőbb témákban érkeztek applikációk: míg a harmadik helyezett egy ötletes KRESZ-gyakorló programot készített, addig a második helyezést elért alkalmazás atomerőművek hűtővizeinek hőmérséklet mérésére alkalmas.

Az online anatómia lett a nyerő

Fábián Ádám és Regéczy Zoltán Imre orvostanhallgatók pályaműve, az „Anatomy all around the world” nevet viselő, iPad-re írt humán anatómia atlasz lett a zsűri által legjobbnak ítélt applikációó.

A Szórakozz! kategória győztesére az Invitel Facebook oldalán szavazhattak a felhasználók, a közönségdíjat idén Kovács Viktor nyerte el „Pipa gazdák” című játékalkalmazásával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik