Üzleti tippek

Kiosztották az InnoMax Díjakat

Sipos Anikó
Sipos Anikó

gazdasági újságíró. 2015. 05. 14. 18:06

Hatodik alkalommal adták át az Invitel innovációs díjait. Minden eddiginél több díj és nyeremény talált gazdára. A nyertes fejlesztések között megtalálható épületfelügyelet a felhőből, családbarát munkavégzés, preklinikai képalkotó berendezés és IP-alapú telefonos vevőszolgálat is.
Korábban a témában:

Idén először minden hazai vállalat megmérettethette magát, illetve a civil szervezetek és a tehetséges fiatal fejlesztők mellett az általános és középiskolák is bemutathatták kreatív elképzeléseiket.

Mártha Imre  (Array)
Mártha Imre

A beadott pályázatok között a felhőalapú technológiák, valamint az integrált megoldások álltak a fejlesztések középpontjában. A több millió forint értékű infokommunikációs szolgáltatásokkal együtt járó díjakat az InnoMax Gála keretében vehették át a nyertes pályázók.

„Mi az Invitelt egy igazán innovatív infokommunikációs vállalatnak tartjuk. Éppen egy hete jelentettünk be olyan nagyszabású beruházásokat, amelyek célja messze több mint puszta fizikai hálózatépítés: fejlesztéseinkkel az infokommunikáció száguldó világában minél szélesebb kör számára szeretnénk elérhetővé tenni a legmodernebb technológiai megoldásokat.

Többi között ezért hívtuk életre tavaly a nonprofit, illetve idén az InnoSchool kategóriát is. Mert a fejlődésre való képesség szellemiségét az emberi lét minden színterén szeretnénk segíteni, persze a magunk szerény lehetőségeivel” – fogalmazott Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója.

A 2015-ös InnoMax Business kategória nyertesei

A díjazottak cégmérettől függően 500 ezer, 1 millió, illetve 2 millió forint értékű Invitel-szolgáltatásokkal, valamint értékes médiamegjelenésekkel is gazdagodtak.

Kisvállalati kategória (5-19 fő)

1. helyezett: Mol-Control Automatizálási és Fejlesztési Kft.
Pályázatuk címe: Eco-Mod-Cloud System: Hatékony energiagazdálkodás – épületgazdálkodás – épületfelügyelet felhő alapon!

A fejlesztés célja az energiagazdálkodási, épületgazdálkodási és épületfelügyeleti rendszerek fokozottabb kiterjesztése a magánszemélyek felé. A legalább 20-30 százalékos megtakarítást biztosító projektötlet felhőalapú technológiára épül, amely lehetővé teszi, hogy a rendszert egyetlen felületen keresztül üzemeltessék.

A kategória második helyezettje a HelpyNet Kft. lett „közösségi bűnmegelőzési rendszerével”, míg a harmadik helyezést a Display Computer Kft. „repülő navigációs szoftver fejlesztése” érdemelte ki.

Invitel InnoMax Díj (Array)Nyertesek az idei InnoMax Gálán

Középvállalatok (20-69 fő)

1. helyezett: Wildom Informatikai Szolgáltató és Tanácsadó Kft.
Pályázatuk címe: Wildom Családbarát Szoftvercég v2015.0

A szoftver célja időben és helyileg is rugalmas munkavégzés infrastruktúrájának megteremtése, oly módon, hogy közben nem sérül a szoftverfejlesztésben elengedhetetlen csapatmunka, illetve a kommunikáció is biztonságos csatornákon keresztül történik. A fejlesztéshez új virtuális hosztingkörnyezet üzembe állítása szükséges, ehhez nyújt most támogatást az Invitel.

A kategória második helyezését a Grape Solutions Hungary Zrt. érdemelte ki felhőalapú kórházi üzleti intelligencia rendszerével, míg harmadik helyen a DSR Partner Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. „DSR mobil voice felhő” projektötlete végzett.

Nagyvállalati kategória (70 fő felett)

1. helyezett: Mediso Orvosi Berendezés Fejlesztő és Szerviz Kft.
Pályázatuk címe: Új nanoScan Plus termékcsalád kifejlesztése PET kombinálása nagy térerejű 7T MRI-vel való egyidejű adatgyűjtésre.

A cél egy preklinikai PET-MRI képalkotó berendezés prototípusának kifejlesztése kutatóintézetek és gyógyszerfejlesztő központok számára, a fejlesztés a kedvező iparági hatások mellett nemzetközi elismerést is indukálhat. A piacon egyedülálló innováció záloga többi között a megbízható és elérhető ICT-szolgáltatás.

A nagyvállalati kategória második helyezettje a Netrisk.hu lett a komplex banki szolgáltatásokat átlátható formában bemutató „Banki Piactér megoldásával”, a harmadik helyet pedig a Gránit Bank szerezte meg „banki push üzenetküldő mobilalkalmazásával”.

Invitel InnoMax Díj (Array)

Az InnoMax Hűség kategória győztesei

Az Invitel továbbra is nagyra értékeli meglévő ügyfelei hűségét, így számukra megalapította az InnoMax Hűség Díjat, amelyre a cégek és intézmények továbbra is megvalósult projektekkel pályázhattak – méretüktől függetlenül.

1. helyezett: Tolnagro Állatgyógyászati Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
Pályázatuk címe: „Tolnagro telefónia és vevőszolgálat fejlesztése AVAYA megoldással”

Az állatgyógyászati társaság célja magasabb minőségű ügyfélszolgálati teljesítmény elérése, melynek megvalósításához biztonságos adatátvitelre, integrált infokommunikációs megoldásokra, illetve IP-telefon alközpont és CallCenter üzemeltetésre volt szükségük.

A második helyen az E.N.S. Informatikai és Rendszerintegrációs Zrt. végzett „Penetronik talajnedvesség és tömörség mérő illetve elemző rendszerével”, míg harmadik az i-Cell Informatikai Fejlesztő és Szolgáltató Kft. lett az „i-Cell Navigátor egyedülálló navigációs fejlesztésével”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Christian Lindner (L), leader of the free democratic FDP party, walks past German Chancellor Angela Merkel during a session at the Bundestag (lower house of parliament) on November 21, 2017 in Berlin. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.