Üzleti tippek

Lebukhat, ha titokban nyomtat a munkahelyén

Az okosabbnál okosabb megoldások egyre több mindent látnak az életünkből. Íme, egy példa, hogy miként változtathatóak meg a cégnél a „rossz" nyomtatási szokások.

A Xerox legújabb fejlesztésével, a Print Awareness Tool online megoldással arra szeretné ösztönözni a vállalkozásokat és azok dolgozóit, hogy csökkentsék a felesleges nyomtatások számát, mert ezzel nemcsak a költségeket tarthatják kordában, hanem a környezetüket is óvják.

A vállalat európai kutatóközpontjában kidolgozott, a gamification (játékosítás) technológián alapuló, online alkalmazás egyszerűen telepíthető bármely irodai számítógépre. A program segítségével a beépített, valós idejű számlálók pillanatok alatt kimutatják, hogy ki, mikor, milyen mennyiségben nyomtatott és ezek adott esetben mekkora pazarlást jelentettek.

Ugyanakkor nemcsak statisztikák készítésére, illetve naplózásra alkalmas a fejlesztés, hanem tanácsokat, javaslatokat is tud adni, hogy miként változtathatóak meg a vállalkozásnál az addigi „rossz” nyomtatási szokások – például a digitális dokumentumkezelés beiktatásával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik