Üzleti tippek

Hajlítható edénnyel menőzhet a konyhában

Ha akarom tál, ha akarom kancsó. Egy egészen egyszerű, de sokoldalú ötlettel állt elő Berta Julià Sala spanyol termékdizájner.

Még a kilencvenes évek elején alapította meg Sam Farber az OXO céget, hogy a felesége által használt kényelmetlen krumplipucolóból ergonomikus és könnyen használható eszközt fejlesszen – bizonyos anyagok rugalmas tulajdonságait kihasználva – írja a Wired.com.

Berta Julià Sala szintén ezt a gondolatmenetet követte a Glop elnevezésű konyhai készlet kifejlesztésénél. A dizájner a megszokott, hétköznapi formákban próbált új alakzatokat, új felhasználási módokat keresni, mindig arra gondolva: mi lenne, ha ennek a tárgynak az anyaga rugalmasabb lehetne?

Így jutott el például a hajlítható poharakig, amelyek a tetejüket összecsippentve könnyedén átalakíthatóak kancsóvá. A Glop első, szilikonból készült prototípusai éppen éppen annyira merevek, hogy akár a folyadékot is megtartsák, viszont rugalmasak is, aminek köszönhetően multifunkcionálissá válnak.

A Glop leegyszerűsítheti a konyhai munkát, hiszen a rugalmas tálkáknak, kiöntőknek köszönhetően lehet, hogy kevesebb edény is elég, ami kevesebb pakolást és mosogatást jelent. A tál, amelyben megmossa a koktélparadicsomokat a salátához, egyszerre használható szűrőként is: elég csak összeszorítani a tetejét. Vagy a leveses tálból inni is lehet, de nem úgy, ahogy azt eddig gondoltuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik