Üzleti tippek

Így kapcsolható össze a sport és az energiatakarékosság

Ha szabadtéri sportolási lehetőséget keres Budapest belvárosához viszonylag közel, akkor a Margitsziget mellett a Duna pesti oldalán is érdemes körülnézni.

A XIII. kerületben várja a sportolni vágyókat az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport által fenntartott Budapesti Elektromos Sportegyesület. A Tromos-pályaként is ismert sportlétesítmény szép környezetben, a Duna partján, jól megközelíthető helyen található. Van itt többek között futball-, kézilabda-, teniszpálya, valamint automata tekepálya, strandkézi- és röplabdapálya, kondi- és fitneszterem, két úszómedence, valamint egy termálmedence is.

 

2009-ben egy átfogó felújítás során korszerű öltöző- és kiszolgálóhelyiségeket alakítottak ki, egy éve pedig megépült Budapest első nemzetközi méretű és minőségű, mobilizálható, valamint strandröplabdázásra is alkalmas strandkézilabda-pályája, és kialakítottak két szabadtéri tollaslabdapályát is.

A sportegyesülethez tartozik az Alsóörsi Vitorlástelep is, itt a kikötőt bővítették, korszerűsítették a tavalyi évben.

Főtámogatóként természetesen az energetikai fejlesztésekre is nagy hangsúlyt fektetnek. Napjainkban ugyanis az egyik legfontosabb feladat az energiatakarékos üzem. Az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport elvárja a minimális költségen működő telepeket, így a sporttelep sem lehet kivétel. A gazdaságosabb üzemeltetés elve vezérli a vezetést is. Az energiatakarékosságon túl elsősorban a látogatók számának növelésével igyekszik ellátni ezen feladatokat Dr. Kiss István, a Budapesti Elektromos Sportegyesület tavaly áprilisában kinevezett ügyvezetője.

– A sporttelep, illetve az egyesület önfenntartó? Milyen segítséget nyújt a névadó?

– Társaságcsoportunk vezetése az érdekképviseletekkel kötött megállapodás alapján a jóléti szociális intézmények közé sorolta a sporttelepet és szolgáltatásait. Ez azt jelenti, hogy a munkavállalóink, azok közvetlen hozzátartozói és a nyugdíjasaink kedvezményes áron használhatják a sporttelepet. A vállalat ezért támogatja az egyesületet, de a támogatást szigorú gazdálkodási feltételekhez kötötte. Az üzleti terv elfogadásán túlmenően becsatlakoztunk a cég fő folyamataiba, a beépített kontrollingmechanizmusokkal együtt. A finanszírozás forrásai: az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport, a tagság a tagdíjakon, pályadíjakon keresztül, valamint a jogi tagság után fizetendő tagdíjak.

 

– Milyen arányban oszlik meg a céges, illetve az egyéni sporttevékenység, valamint a rendezvények aránya?

– Kifejezetten tömegsport, amatőr szabadidős tevékenység folyik a sporttelepen. Jelenleg mintegy 1600 klubtagunk van, számuk napról napra növekszik. Ebből 1200 fő az ELMŰ-ÉMÁSZ dolgozója és azok hozzátartozói, a többi „külsős” vendég. Fontos kiemelni, hogy a létesítményeink akadálymentesítettek.

– Jellemzően milyen rendezvényeket szoktak tartani? Mit biztosítanak a céges rendezvényekhez?

– A sporttelepen amatőr versenyeket, iparági találkozókat, családi sportnapokat is rendezünk, de nálunk tartja felkészülését az MTK NB I.-es kézilabdacsapata, a Vasas U20-as focistái és a BVSC vízilabdázói is. A céges rendezvényekhez is mindent biztosítunk. Több mint 1000 fő részvételével rendezett már itt sikeres sportnapot egyebek mellett a Mavir és a Volán is.

– Milyen sportrendezvényeket támogatnak?

– Minden évben megrendezzük az ELMŰ-ÉMÁSZ Sportnapokat. Az RWE szervezésében megvalósuló versenyeken az egyesületünk tagjai rendszeresen részt vesznek: ilyen az RWE nemzetközi sárkányhajóverseny, az RWE nemzetközi labdarúgótorna és az RWE Barátság tenisztorna is. De támogatjuk a szakosztályi évközi versenyeket, túrákat, sőt az iparági országos sportversenyek szervezésében is részt vállalunk.

Forrás: Energia Trend Magazin

Ajánlott videó

Olvasói sztorik