Üzleti tippek

Az Invitel a Microsofttal közösen bővíti felhőszolgáltatásait

Sipos Anikó
Sipos Anikó

gazdasági újságíró. 2015. 02. 27. 15:49

Az info- és telekommunikációs vállalat partneri megállapodást kötött a Microsofttal. A hibrid infokommunikációs megoldások infrastruktúrájának Európa egyik legmodernebb adatközpontja, az Invitel által tavaly megvásárolt, Kozma utcai DataCenter ad helyet.
Korábban a témában:

Az együttműködési megállapodás értelmében az Invitel kiemelt IT-szolgáltatóként partnerségre lépett a Microsofttal, így ötvözheti saját adatközponti, illetve felhőalapú megoldásait a Microsoft Cloud Platform szolgáltatásaival. Ennek eredményeként a Microsoft SPLA (Service Provider License Agreement) partnerei közül Magyarországon egyedül az Invitel rendelkezik az úgynevezett Cloud OS Network Silver partnerségi státusszal.

Invitel DataCenter (szerver, szerverpark, szerverközpont, adatközpont, datacenter, invitel, )

A Cloud Platform (elemei a Windows Server 2012 R2, Hyper-V, System Center 2012 R2 és az Azure Pack) integrációjával, a Microsoft technológiákban rejlő automatizálási lehetőségek alkalmazásával, illetve a szolgáltatások Microsoft Azure-ba történő kiterjesztésének köszönhetően az Invitel ügyfelei számára rugalmasabb elérhetőséget biztosíthat, és az ügyfelek igényeire szabott kedvező ár-érték arányt érhet el.

A hibrid infokommunikációs megoldások infrastruktúrájának Európa egyik legmodernebb adatközpontja, az Invitel által tavaly megvásárolt Kozma utcai DataCenter ad helyet.

Invitel DataCenter (szerver, szerverpark, szerverközpont, adatközpont, datacenter, invitel, )

Mára – vezető, független tanúsító szervezetek elemzése szerint – az Invitel az adatközponti szerverelhelyezés terén a második legnagyobb szereplő lett a hazai piacon, míg adatközponti szolgáltatásokban a harmadik helyen áll.

„A megállapodással társaságunk fontos lépést tesz a valós hibrid felhőmegoldások irányába. A vállalat saját adatközpontját és a Microsoft Azure felhőkapacitását felhasználva rugalmas és testreszabott megoldásokat kínálhatunk a kulcsfontosságú stratégiai irányként meghatározott felhőszolgáltatások piacán” – fogalmazott Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója.

„Bár a nemzetközi trendeket követve hazánkban is egyre jobban terjednek a felhőalapú üzleti megoldások, a vállalkozások jó része még óvatos e téren. Ennek részben az ismeretek hiánya, a bizalmatlanság, illetve egyéb adatbiztonsági aggályok a fő okai. A Microsoft és az Invitel együttműködése éppen ezért nemcsak cégeink számára mérföldkő, meggyőződésem, hogy az egész hazai infokommunikációs szektor fejlődése szempontjából is kulcsfontosságúnak tekinthető” – tette hozzá.

A megállapodás kapcsán Németh Zsolt, a Microsoft kis- és középvállalati szegmens vezetője elmondta: az Invitel stratégiai partnerük lett azáltal, hogy az egyik legnagyobb magyarországi adatközponttal rendelkező szolgáltatóként adatközponti kapacitását a Microsoft Cloud Platform megoldásaival integrálta, és lehetővé teszi annak kiterjesztését a Microsoft felhőjébe is – ebbe beleértve az Azure, illetve az Office 365 felhőszolgáltatásokat is. Ezzel az Invitel lehetővé teszi a hazai ügyfelek számára a teljes átjárhatóságot saját ügyféloldali adatközpontjai, a Kozma utcai DataCentere és az Azure között.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21: US actor Adam Sandler (R), US actor Ben Ben Stiller (C) and British actress Emma Thompson (L) arrive for the film ‘The Meyerowitz Stories’ in competition at the 70th annual Cannes Film Festival in Cannes, France on May 21, 2017.  Mustafa Yalcin / Anadolu Agency
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.