Üzleti tippek

Többet ülünk bérautóba

Pozitív irányba mozdult el az autókölcsönzői piac tavaly. A céges és a magán oldalról is nagyobb kereslet mutatkozott a bérautók iránt.

Elsősorban azok a kölcsönzők realizálhattak nagyobb forgalmat, amelyek a minőségi szolgáltatásokra kiemelt hangsúlyt fektetnek, mivel az igény főleg a komplexebb lehetőségek iránt nőtt. Az Avis éves szinten idén 4-5 százalékos árbevétel növekedéssel számol, a piac változásaira reagálva pedig négy új irodával bővíti hálózatát februárban. Az új egységek Gyöngyösön, Pakson, Miskolcon és Veszprémben kezdik meg működésüket – közölte Haraszti Géza, a cég magyarországi vezetője.

Az autókölcsönzői piac folyamatosan változik, a tavalyi évben valamelyest ismét csökkent a szolgáltatók száma, tisztult a kínálat. A bérlők a megbízható cégeket és a komplexebb szolgáltatást keresik – biztosítással, asszisztanciával, minőségi autókkal. Így csak azok a vállalkozások tudnak versenyképesek maradni, amelyek megfelelnek ezeknek a kritériumoknak és rövid időn belül le tudják követni a piaci igények változásait.

Vállalati oldalról a növekvő kereslet elsősorban annak köszönhető, hogy a gazdaságban tapasztalható és előre jelzett pozitív változások hatására egyes cégek bővültek, nőtt a bevételük, és olyan szolgáltatásokra is beruháznak, mint például az autókölcsönzés. Emellett tavaly körülbelül 500 ezerrel több külföldi érkezett a repülővel Magyarországra, így a vállalati mellett a magánbérletek is növekedtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik