Üzleti tippek

Vannak még tartalékok a hazai lízingpiacon

A magyarországi cégek által lízingelt gépjárművek száma meghaladta a 75 ezer darabot tavaly év végén, ami a forgalomban levő cégautóknak mindössze 15%-át teszi ki. Ez pedig azt jelzi, hogy a magyar flotta lízing piac még jelentős tartalékokkal rendelkezik.

Ahhoz, hogy ez az arány európai szintre emelkedjen, a finanszírozóknak a többletlikviditás mellett több szolgáltatással kell vonzóbbá tenni a lízingkonstrukciót a tulajdonlásnál – véli Vincent Van der Meijden, a Business Lease Magyarország ügyvezető igazgatója. A társaság által kifejlesztett új online koncepció a „Care Online” is ezt a célt szolgálja.

A fejlesztés lényege egy olyan interaktív weboldal, amely egyszerűsített eljárások alkalmazásával lehetővé teszi a járművezetők és a járműparkot üzemeltetők számára, hogy támogatást igényeljenek a szolgáltatójuktól a nap 24 órájában. Az applikáció alkalmazható bármely okostelefonon, táblagépen, laptopon és asztali számítógépen.

A honlap segítségével nyomon követhető az autóflotta helyzete, szerviz igénye, a gépjárművek vagy cserealkatrészek szállítási határideje. Ezen kívül ellenőrizhető a járművek kilométer állása, az üzemanyagkártyák feltöltöttsége, valamint a biztosítási események is.

A gépjárművezetők számára nyújt segítséget baleset vagy műszaki hiba esetén a sürgősségi szolgálathoz való hozzáférés. A Business Lease Blue Care Monitor a mobilitás teljes költségét és a szén-dioxid-kibocsátását is képes követni, ami által segítséget tud nyújtani a járműpark optimalizálásához, és ezáltal a költséghatékony működtetéshez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik