Üzleti tippek

Magyar startupok bizonyíthatnak Londonban

Három hazai startup kap lehetőséget, hogy még inkább bekerüljön a nemzetközi high-tech ipar vérkeringésébe. A Morgan Stanley budapesti irodája decemberben szervezte meg a Tech Startup Day-t, ahol három izgalmas cég váltotta meg a repülőjegyét a londoni CTO Summit rendezvényre.

A londoni esemény a kaliforniai, szilícium-völgybeli Palo Altóban megszervezett startup világtalálkozó európai testvérrendezvénye. A kiválasztott vállalkozások nemcsak a Morgan Stanley menedzsmentjének mutatkozhatnak be, de a high-tech szektor legelismertebb szakembereivel, pénzügyi befektetőivel is találkozhatnak márciusban.

„A Morgan Stanley-re elsősorban úgy gondolnak legtöbben, mint a világ egyik vezető befektetési bankja. De ahhoz, hogy piacvezető pénzügyi szervezet legyünk, a virtuális technológiában is az élen kell járnunk” – fogalmazott Fogarasi Norbert, a vállalat budapesti irodájának ügyvezető igazgatója.

Íme, a nyertes cégek

A BalaBit új Contextual Security Intelligence (eCSI) koncepcióját mutatta be, amely új alapokra helyezi az IT-biztonság eddigi megközelítését: nem újabb, a felhasználókat kontrolláló és az üzleti folyamatokat akadályozó biztonsági megoldások bevezetését javasolják, hanem a felhasználók tevékenységének folyamatos monitorozását.

„A Blindspotter képes kimutatni a szokásostól eltérő és biztonsági szempontból kockázatot jelentő aktivitásokat, így megelőzi a biztonsági incidensek bekövetkezését. Az IT-szakemberek így priorizálhatják feladataikat, és kizárólag a valós kockázatot jelentő eseményekre koncentrálhatnak” – mondta Györkő Zoltán, a BalaBit ügyvezető igazgatója. „Magyar szoftverfejlesztő cégként nemcsak itthon, de a nemzetközi piacon is a vezető technológiai cégek közé sorolnak minket. Az idei évben 8 millió dolláros tőkebevonást hajtottunk végre, a londoni konferencia pedig új lehetőséget kínál számunkra, hogy a globális pénzügyi piacon megerősítsük pozíciónkat, és előkészítsük további tőkebevonási terveinket” – tette hozzá.

A Modeler segítségével néhány kattintással vizualizálhatjuk gondolatainkat és azok összefüggéseit is: minőségi ügyfél-dialógussá változtathatjuk a statikus prezentációkat, Excel-fájlokat. „A Modelerben bonyolult összefüggéseket, befektetések hatásait, komplikált számításokat vizualizálhatunk programozói tudás nélkül. Pénzintézeteknek nagyon hasznos, mert rendkívül egyszerűvé válik a komplikált pénzügyi termékek bemutatása, a piaci változások szimulációja” – összegezte Gubcsi Levente, a cég ügyvezetője.

„A Klaud egy virtuális üzleti piactér, ahol vállalatok, vállalkozók és intézmények találhatnak beszállítókat a legkülönbözőbb területeken. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az üzleti együttműködés új dimenziója jöhessen létre egy nyílt hálózatú gazdaságban. Hozzásegíti a vásárlókat, hogy gyors beszerzési döntéseket hozzanak, és hogy a legjobb alvállalkozókat találják meg. A szállítók számára pedig több millió új üzleti lehetőség válik hozzáférhetővé a rendszerben” – fogalmazott az ügyvezetőjük, Grzegorz Gwiazdowski.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik