Üzleti tippek

Céges telefonhálózat a felhőben

FN24
FN24

2014. 12. 23. 13:01

Az Invitel IP Centerrel akár 30 százalékkal is csökkenthetőek a telekommunikációs költségek – a kereskedelemben is.
Korábban a témában:

Az Invitel a kis- és nagykereskedelemben is megbízható ICT-támogatást nyújt a POLUS-COOP Zrt. számára. A 14 milliárd forint árbevételű társaság a Dunántúl egyik legnagyobb lefedettséggel rendelkező, magyar tulajdonú kereskedelmi hálózata, a COOP-üzletlánc partnere. A regionális cég 49 telephellyel rendelkezik, amelyek összeköttetése kulcsfontosságú a hatékony működés érdekében, hiszen a boltok ellátásában alapvető szerepet játszik.

„A társaság számára kiemelten fontos, hogy az ország minden területén azonos színvonalú szolgáltatást nyújtson, amelynek elengedhetetlen része, hogy számos telephelyünk összeköttetése korszerű és akadálymentes legyen” – mondta György László, a POLUS-COOP Zrt. gazdasági igazgatója.

Az Invitel infokommunikációs partnerként ennek a kapcsolatnak a kialakításában segít korszerű hang-, adat- és IP Center szolgáltatásaival. A 2000 óta tartó együttműködés keretében kezdetben a szolgáltató hagyományos analóg, valamint ISDN2- és ADSL-szolgáltatásokat biztosított.

Az elmúlt néhány év fejlesztéseinek köszönhetően az Invitel optikai hálózaton keresztül nagy sebességű bérelt vonali internetet alakított ki a POLUS-COOP Zrt. központjában. A 49 bolt és a központ közötti ingyenes kommunikációt pedig az IP Center telekommunikációs szolgáltatás biztosítja – tette hozzá Priskin József, a kereskedelmi társaság IT-vezetője.

Telefonközpont a felhőben

Nem minden cég szeretne beruházni fizikai alközpontra, hiszen annak kiépítése jelentős költségekkel jár, míg üzemeltetése külön kapacitást és munkaerőt igényel. A POLUS-COOP Zrt. számára is az IP Center bizonyult az ideális megoldásnak, amellyel kedvező percdíjak mellett a társaság rugalmasan változtatható hangalapú szolgáltatáshoz jutott.

A „felhőben” üzemeltetett modern alközponti megoldás bérleti konstrukcióban érhető el, és rövid idő alatt kiépíthető a telephelyek és a különböző osztályok összekapcsolásához. Az IP Centernél a telefonmellékek száma egyszerűen és gyorsan változtatható, így mindig csak annyi asztali telefonkészülék lesz a cégnél, amennyire éppen szükség van.

A távmunkában is segít

A szolgáltatással nem jelent akadályt az üzlettől való távoli munkavégzés sem, mivel az asztali okostelefonhoz számítógéppel, illetve mobiltelefonnal is csatlakozni lehet. További előny, hogy a rendszerek megfelelő működését a szolgáltató „észrevétlenül” biztosítja, így az igénybe vevő cég teljes mértékben a saját üzleti tevékenységére tud fókuszálni. Az IP Centeren keresztül 150 darab direkt és 100 virtuális melléket használ a POLUS-COOP Zrt., speciális szolgáltatásként a vállalat számára PIN kód rendszert is kifejlesztett az Invitel.

(x)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.