Üzleti tippek

Munkahelyi valóságshow – A főnök egyre könnyebben megfigyelheti

Elmúltak azok az idők, amikor az ember késve belopózhat az irodába, remélve, hogy a főnöke nem szúrja ki a csúszást. A bostoni székhelyű Robin vállalat által kifejlesztett okostelefonos alkalmazás nem csak az alkalmazottak irodán belüli helyzetét figyeli, de egy értekezleten akár személyre szabott információkkal is ellátja a résztvevőket.

A fejlesztés természetesen nem arra helyezi a hangsúlyt, hogy lebuktassa a késő vagy lazsáló kollégákat, illetve rögzítse, hogy ki hányszor szaladt el a mosdóba vagy dohányozni.

A tervezők fő célja, hogy intelligens irodákat alakítsanak ki, így például a Robin alkalmas íróasztalok és konferenciatermek lefoglalására is. Az alkalmazás emellett lehetővé teszi az irodában található valamennyi vezeték nélküli kapcsolattal felszerelt készülék irányítását, vagyis a hőmérsékletet vagy a világítást akár mobiltelefonról is lehet szabályozni.

 

Nem meglepő módon az újítás számtalan személyiségi jogi aggályt is felvetett. Bár az iroda, illetve az ott töltött munkaidő a munkaadó ellenőrzése alá esik, de a legtöbben egyetértenek abban, hogy nem szeretnének folyamatos megfigyelés alatt dolgozni.

A fejlesztésről és kockázatairól itt olvashat további részleteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik