Üzleti tippek

Az üzleti informatikában erősít az Invitel

A vállalati infokommunikációs (ICT) üzletágban az elmúlt három évben megháromszorozódott a vállalat bevétele.

Az Invitel az üzleti és lakossági ügyféligényeket szem előtt tartva folytatja 2012-ben indított nagyszabású, mintegy 4,5 milliárd forint volumenű fejlesztési programjának megvalósítását. Céljuk többek közt, hogy minél több előfizető számára nyújtsanak minőségi szolgáltatásokat a legmodernebb optikai- és mikrohullámú (üzleti célú) technológia segítségével.

Infokommunikációs szolgáltatások cégeknek

Az üzleti tevékenység hatékony támogatásához komplex infokommunikációs (ICT) megoldásokra van szükség, amelyekhez elengedhetetlen a megbízható, nagy tartalékkal rendelkező és stabil hálózati összeköttetés. Ennek érdekében az Invitel több milliárdos beruházás keretében fejleszti hálózatát, és ezzel lehetővé teszi, hogy bármilyen méretű hazai vállalat számára elérhetővé válnak a legmodernebb technológiák.

Az ICT-piac élmezőnyében

A tele- és infokommunikációs vállalat a hazai szerverhoszting területén a második legnagyobb szereplővé nőtte ki magát, a teljes adatközponti piacon pedig a harmadik legnagyobb szolgáltató. A budapesti adatközpontban már 600 ügyfelet szolgálnak ki.

„A vállalati üzletágban nincs olyan pontja az országnak, amelyet ne érne el valamilyen technológiával az Invitel. Ez azért is rendkívül fontos, mert számos olyan üzleti ügyfelünknek van, akiknek több telephelyük működik – akár az ország távoli pontjain. Vezetékes összeköttetéssel ezeket a telephelyeket is nagyon jól ki tudjuk szolgálni, ahol pedig esetleg nincs hálózati kapcsolat, ott mikrohullámú elérést alkalmazunk. Több száz mikrohullámú átjátszó tornyunk működik az országban” – összegezte az Invitel operatív főigazgatója.

Mártha Imre hozzátette: Magyarországon az Invitel az elsők között épített ki Carrier Ethernet (szolgáltatói Ethernet) hálózatot. Ez a megoldás a klasszikus, bérelt vonali, nagy megbízhatóságú üzleti vonalakat váltja le. A Carrier Ethernet a vezető technológiát képviseli jelenleg a világon: erőssége többi között a magas megbízhatóság és a szinte korlátlan sávszélesség.

A hálózatfejlesztéseknél kiemelt szempont, hogy a vállalat minél több üzleti ügyfele számára tegye hozzáférhetővé infokommunikációs megoldásait. Így várhatóan 2015 márciusáig 10 új mikrohullámú technológiát alkalmazó fejállomást építenek ki Budapest és a nagyvárosok vállalkozásokkal sűrűn benépesült területeinek lefedéséhez, ezzel is növelve a kínált szolgáltatások elérhetőségét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik