Üzleti tippek

Áramszolgáltatót váltana? Közeledik az év végi hajrá!

A legtöbb cégnél most van az az időszak, amikor megkötik a következő évre szóló áramszerződéseket. Aki időben dönt, prémiumszolgáltatásokat is kaphat.

Az energiagazdálkodás ma már sokkal komplexebb szakma, mint akár 5-10 éve. A nagyfogyasztói körben az egyéves időtartamú, határozott idejű áramszerződések jellemzőek, ám a határidős piac fejlődésével ma már akár 2-3 évre előre is lehet szerződni.

Az árharc nem kíméli az energiaszektort sem

Az elektronikus tenderek, árlejtéses online licitek éppen azokra a problémákra nem tudnak megoldást nyújtani, amelyek egy nagyvállalat évközbeni működése során szinte minden esetben felmerülnek. Egy digitális aukció ugyanis nem kérdez rá az ügyfél egyedi igényeire.

Prémium az energiaszolgáltatásban

Az ELMŰ-ÉMÁSZ-MÁSZ Társaságcsoport azonban a versenyképes árak mellett valós megoldásokat, megfelelő szakmai hátteret, infrastruktúrát és energiaszakértői tudást kínál az ügyfeleinek. A szolgáltató “Prémium energia” kampányában az újonnan szerződő ügyfelek vállalati Nespresso gépeket nyerhetnek. Emellett azonban egy nagyon fontos üzenetre is felhívják a figyelmet: érdemes jobban mérlegelni és nem csak a “csupasz” árat nézni.

A prémiumenergia ugyanis magában rejti azt az ügyfélkomfortot, törődést, problémakezelést, amelyet egy közös együttműködés során az ügyfél elvár. A kiélezett versenyben a vállalatok nagyon odafigyelnek minden fillér kiadásukra, mégis érdemes az árak mögé nézni. Nem mindegy, hogy egy energiaszolgáltató milyen stabilitást, biztonságot, szolgáltatási színvonalat, személyes elérhetőséget és rugalmasságot tud biztosítani év közben.

Jól jön a cégre szabott szakértői segítség

Ezen a heterogén piacon az energiafelhasználás is jelentős eltéréseket mutat. Ilyenkor jön jól egy dedikált energetikai szakember, akinek megvan a szaktudása ahhoz, hogy releváns tanácsokkal segítse az adott cég energiatervezését, és megvan a mozgástere is hozzá, hogy egyedi ajánlatokat dolgozzon ki mind az árazás, mind a termékválasztás vagy a testre szabás tekintetében.

Az is különösen fontos, hogy a kereskedelmi szakértők mögött olyan mérnökgárda dolgozik, amely energetikai korszerűsítési, beruházási tervek esetén nem csak a teljes körű előkészítés, de a komplex kivitelezés terén is kínálja tudását, szolgáltatásait.

Ne csak az árat nézze!

Tegyük fel, hogy egy gyártóüzemnek speciális fogyasztási szokásai, pénzügyi folyamatai és működési kockázata miatt egyedi tarifális megoldásra lenne szüksége. Kihez forduljon? Mi van akkor, ha üzeme energiaellátását napelemekre szeretné alapozni? Ki tud megfelelő energetikai átvilágítást biztosítani pontos felmérésekkel, számadatokkal? És vajon hogyan lesz a döntésből megvalósítás?

Ár alapján persze könnyű mérlegelni, de a tényleges együttműködésben, az energiakereskedővel való egész éves kapcsolat minőségében hatalmas eltérések mutatkozhatnak. A partnerség ugyanis nem csupán sikeres üzletkötést és rendezett számlázást jelent, hanem komplex szolgáltatáscsomagot, végiggondolt munkafolyamatot és folyamatos, személyes kapcsolatot. Ha pedig a kiválasztott szolgáltatónál a tanácsadáson és előkészítésen túl a kivitelezés is egy kézből elérhető, akkor beszélhetünk ténylegesen „prémium-energiaszolgáltatásról”.

Energia24-tipp

Olcsóbban venné az áramot? Ezekre figyeljen az átszerződésnél!

Melyek a legfontosabb mozzanatok, amelyekre figyelni kell a szerződéskötés, kereskedőváltás esetén? Mi a teendő a kereskedőváltás során? Mire van szükség az átszerződéshez? Milyen határidőkre kell figyelni? Mitől függ a megtakarítás mértéke? Szerződéskötési kisokos cégeknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik