Üzleti tippek

Országos fejlesztések az Invitelnél – Szeged az újabb állomás

Az optikán alapuló, szélessávú technológia újabb 3 000 szegedi háztartásban érhető el.

A fejlesztés eredményeként gyors internetkapcsolat és a digitális funkciók előnyeit magában foglaló, minőségi IPTV-szolgáltatás áll a lakosok rendelkezésére. A társaság kínálatát a műszaki és tartalmi szempontból is a helyi igények felmérésével és figyelembe vételével alakítja ki.

Több mint négy és fél órát tévézünk naponta

A magyarok tévénézési kedve nem változott az elmúlt időben, szokásaik azonban átalakultak. A legfrissebb felmérések szerint az emberek naponta több mint négy és fél órát töltenek a tévékészülék előtt, és egyre fontosabb számukra a minőség, amit az eladási adatok is jól mutatnak.

A GfK kutatásai alapján a 2014. január-júniusi időszakban Magyarországon 49 százalékkal több lapostévét értékesítettek, mint az előző év azonos periódusában, és hasonló mértékben nőtt a HD-képes készülékek aránya is.

Többnyelvű adások, személyre szabott tartalom

A tartalomfogyasztásban a legfontosabb tényezőknek számító ár és széles csatornaválaszték mellett pedig az olyan digitális szolgáltatások is növekvő szerephez jutnak, mint a több nyelven elérhető adások, a személyre szabott tartalom vagy a műsorrögzítés, illetve a videotéka.

Az elsősorban élőben nézett és népszerűségben a második helyen álló sportcsatornák mellett tehát előtérbe került az egyéni időbeosztásunkhoz igazítható tévézés, akárcsak az egyéb filmek, műsorok internetes streameken, videomegosztókon vagy letöltött formában történő megtekintése.

Fejlesztések az Invitelnél

„Aktívan figyelemmel kísérjük a fogyasztói igények alakulását, és az ügyfelek döntési folyamataihoz, elvárásaihoz igazodva fejlesztjük szolgáltatásainkat. Korszerűsítési programunk keretében ezért a korábbi rézhálózatot részben vagy egészében optikai hálózatra cseréljük” – mondta Langsteiner Marianne, az Invitel lakossági marketingigazgatója.

Fotó: Invitel

„A szolgáltatási területünk meghatározó településének számító Szegeden szeptemberben újabb 3 000 háztartásba juttattuk el a jövőálló FTTX-technológiát, ezzel 2012 óta ötszörösére növeltük optikán alapuló lefedettségünket a városban. Így országszerte már 323 000 háztartás számára érhető el a korábbinál lényegesen gyorsabb internetkapcsolat és – az új, akár 400 órányi felvételt biztosító vevőegységgel – a digitális funkciók minden előnyét biztosító IPTV-szolgáltatás” – tette hozzá.

„A lakossági előfizetőinknek biztosított színvonalas infrastruktúra mellett az optikán alapuló technológiát több száz szegedi vállalat, szervezet is megelégedéssel használja. Köztük van a Szegedi Tudományegyetem is, amelynek több mint 15 éve nyújtunk vezetékes adat-, hang-, internet- és alközponti szolgáltatást. Ügyfeleink magas szintű kiszolgálása érdekében országosan is gyors ütemű, nagyszabású hálózatfejlesztési beruházásokat hajtunk végre és tervezünk a közeljövőben, hozzájárulva ahhoz, hogy a vonatkozó uniós célkitűzéseket Magyarország mielőbb teljesítse” – mondta Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik