Üzleti tippek

Orbán átszabná a kkv-besorolást

FN24
FN24

2014. 09. 26. 13:56

A miniszterelnök szerint Magyarországon a kis- és közepes vállalkozásokra vonatkozó besorolási rendszer már régen túllépett a valós társadalmi igényeken – erről az Alpha Holding új állatgyógyszergyárának átadóján beszélt Orbán Viktor.

Az új gyár két hónap alatt képes legyártani Magyarország teljes – gazdasági haszonállatoknak való – gyógypremix-szükségletét. Az üzem európai mércével is korszerű, a 3 milliárd forintos beruházás a legújabb uniós előírásoknak is megfelel. Az új, GMP-tanúsítvánnyal rendelkező üzemben a meglévő állatgyógyszeres készítmények mellett 12 teljesen új gyógyszer gyártását is megindítják. A gyárat a miniszterelnök adta át a hét elején.

Az Alpha Holding Közép-Európa legnagyobb állategészségügyi központját üzemelteti. „A cég a kapott állami és EU-támogatások többszörösét fizeti be az államkasszába” – emlékeztetett a miniszterelnök a gyáravatón. Csak tavaly a cégcsoporttól befolyt különféle adók összege 1,5 milliárd forint volt.

Orbán Viktor a sikeres gazdaságpolitika egyik zálogának a kis- és közepes vállalkozások megerősödését tartja, melyek a hazai munkavállalók 75%-ának biztosítanak megélhetést. Hozzátette, hogy az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. is tíz emberrel indult, napjainkra pedig az Alpha Befektetési Holding Zrt. már közel négyszáz főt foglalkoztat.

Orbán Viktor (orbán viktor, alpha holding,)

A miniszterelnök szerint Magyarországon a kkv-kra vonatkozó besorolási kategóriarendszer már régen túllépett a valós társadalmi igényeken. Erre szerinte példa az Alpha Holding, amely nagyvállalatnak minősül a maga 400 dolgozójával, emiatt nem tud pályázni a kis- és középvállalkozók számára elérhető forrásokra. Holott Európában egy ekkora cég még nem minősül nagyvállalatnak, sokkal inkább kis- és középvállalkozó. A cég vezetőivel folytatott megbeszélésen ígéretet tett a besorolási rendszer felülvizsgálatára.

Móré Attila, az Alpha Befektetési Holding Zrt. elnöke az átadón elmondta: a fejlesztés alatt lévő állatgyógyszerekre komoly piaci igény van. Termékeik jelenleg nyolc EU-tagállamban rendelkeznek forgalomba hozatali engedéllyel. A termelés magas minőségi színvonalát a helyben kialakított, korszerűen felszerelt műszeres analitikai laboratóriumuk biztosítja.

Az Alpha Befektetési Holding Zrt. tavalyi mérlegének főösszege 14,8 milliárd forint, saját tőkéje pedig 12,3 milliárd forint volt.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.