Üzleti tippek

Termeljen otthon áramot! Ebben is segít az áramszolgáltató

Új üzletágat hozott létre enHome névvel az ELMŰ-ÉMÁSZ. Céljuk, hogy a megújuló energiaforrások használatára ösztönözzék a háztartásokat és a vállalkozásokat.

Egész Európában a változó piaci és szabályozási környezet következtében a hagyományos nagy erőművek mellett egyre fontosabb szerepet fog betölteni a decentralizált – saját célra történő – energiatermelés. A megújuló energiaforrásokat felhasználó kisebb termelőegységek lokálisan látják el az egyes háztartásokat, a kisebb közösségeket vagy akár településeket, részlegesen függetlenítve őket a mai ellátórendszertől.

A decentralizált energiatermelés iránt Magyarországon is fokozódik az igény – ezt felismerve az enHome szolgáltatásaival országszerte komplex energetikai felújítást kínál a fogyasztóknak.

Korszerűsítés és zöld energia

Az új üzletág célja, hogy az európai szabványoknak megfelelő, kiváló minőségű, az energiatermelést és -fogyasztást racionalizáló rendszerek legyenek telepítve.

Szolgáltatásaik az energetikai korszerűsítés valamennyi fázisát lefedik. Így többek között az energetikai auditot, a tervezés, engedélyezés, kivitelezés folyamatát, a berendezések kiválasztását, de a szolgáltatás része lehet a hőszigetelés, a gépészeti berendezések cseréje, a napelemes, napkollektoros rendszerek felszerelése, illetve a hőszivattyúk, valamint kondenzációs kazánok beszerelése is.

A finanszírozásban a zöld hitelek segíthetnek

Bár a saját célra történő energiatermelés vonzó lehetőség – sőt egyre többen hosszú távú befektetésként tekintenek rá –, a beruházás egyszeri költségének előteremtése sokak számára okozhat gondot. Az enHome ennek áthidalására partnerségre lépett az Erste Bankkal, és közösen kidolgozták azokat a hitelkonstrukciókat, amelyekkel a korszerűsítés finanszírozása akár önerő nélkül is lehetséges.

A Zöld Hitelek előzetes költségek nélkül, a piacon elérhető egyéb hitelekhez képest jóval kedvezőbb feltételek mellett vehetők igénybe, akár állami támogatással, illetve ingatlanfedezet nélkül is. Az igényelhető hitelösszeg 1 és 50 millió forint, a futamidő 2 és 30 év között alakulhat.

A speciális pénzügyi termékek és az energiahatékonyságot szolgáló beruházás együttes előnye, hogy a törlesztőrészletekre a későbbi, rezsiköltségeken elért megtakarítás jelenti a fedezetet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik