Üzleti tippek

Egyszerűsödik az útdíjfizetés

Az útvonalengedély köteles járművek esetében lesz egyszerűbb a viszonylati jegyek megvásárlása.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy augusztus 11-től az útvonalengedély köteles járművek részére az elektronikus útdíjrendszerben viszonylati jegyeket is értékesít.

Az egyablakos ügyintézés előnye, hogy a túlméretes vagy túlsúlyos gépjárművek így egyszerre, egy helyen tudják megváltani útvonalengedélyüket és viszonylati jegyüket.

A korábbiakban az érintett járművek számára az útvonalat ugyan a Magyar Közút határozta meg, de a viszonylati jegyet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. értékesítési pontjain lehetett csak megvásárolni.

A közútkezelői megyei igazgatóságok és a Magyar Közút központja továbbra is kizárólag az útvonalterv-készítésben tudnak az ügyfeleknek segíteni. Így ezekben az esetekben a viszonylati jegyet továbbra is a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató és a viszonteladók értékesítési pontjain, valamint ügyfélszolgálati irodáiban lehet megváltani.

Jelenleg az állomásokon készpénzes (euró, forint), illetve bankkártyás fizetés lehetséges, az üzemanyagkártyás fizetés lehetőségét még vizsgálja a társaság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik