Üzleti tippek

Így is megúszhatja a postai sorban állást

A hibridlevél az e-mailt és a postai levelet ötvözi. A fejlesztés előnye, hogy nem kell a nyomtatással, borítékolással és a sorban állással bajlódnia. Elektronikusan feladathatja a leveleket, amelyek végül postai küldeményként érkeznek meg a címzettekhez.

A tömeges levélkiküldés területén nem újdonság a folyamat kiszervezése és automatizálása. Bankok, biztosítok, közüzemi cégek és más nagyvállatok egyszerre akár több ezer üzleti levelet, számlát, csekket, felszólítást küldenek ki. Ezek általában „levélgyárakban” készülnek, ahol ipari nyomtatók és borítékoló berendezések segítségével „szalagon” történik a gyártás.

A Hibridlevél abban hozott újítást, hogy az automatizált kiküldés már akár napi egy levél esetében is lehetséges. Így a kisebb cégek, egyéni vállalkozók számára is elérhető a szolgáltatás.

„A fejlesztés során kulcskérdés volt számunkra, hogy miként lehet gazdaságossá tenni az 5 ezer darab alatti kiküldést. A kisebb tételek legyártásának ugyanis magas volt az élőmunka-igénye. Ezt úgy hidaltuk át, hogy sztenderdizáltuk és automatizáltuk a teljes folyamatot. Az volt a célunk, hogy az ügyfeleknek ne kelljen helyben nyomtatnia és kézzel borítékolnia a leveleket, illetve ne kelljen a postára menniük.

 

A megoldásunkkal elég, hogy ha az elektronikus dokumentumokat a helyi nyomtató helyett a Hibridlevél kiszolgálójára küldik el, és ezután az üzemünk végzi a fizikai előállítást. Ezzel jelentős erőforrást – időt és költséget – spórolhatnak meg a vállalkozások” – magyarázta Lénárt Balázs fejlesztési vezető.

Érdekességek

Innovációs pályázat

Az idei InnoMax Díjon a közepes méretű, 20-69 fős cégek kategóriájában a Hibridlevél Kft./Milpress Kft. második helyezést ért el.

Kétablakos boríték

A zárt gyártást szolgálja, hogy az ügyfeleknek olyan sablonban kell összeállítaniuk a levelet, amely a küldemény első oldalán – megfelelő helyen – tartalmazza a címzett és a feladó adatait.

Nyomon követés

Az egyedi azonosítónak köszönhetően a megrendelő is pontosan láthatja, hogy hol tart a gyártási folyamat.

A nyomtatás, borítékolás a Milpress Kft. dunaújvárosi üzemében történik. A cég az elmúlt 4 évben több mint 70 millió levelet állított elő. A küldemények a Magyar Posta budaörsi Országos Logisztikai Központjába, úgymond, „a szortírozó gép elejére” kerülnek.

„Amikor elkezdtük a fejlesztést, akkor három európai országban láttunk hasonló megoldást: az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Olaszországban. Mi tavaly szeptemberben indítottuk el ezt a szolgáltatást, és úgy látjuk, hogy a kelet-közép-európai régióban csak most kezd beindulni ez a piac” – tette hozzá Lénárt Balázs, aki elárulta, hogy a középtávú terveik között szerepel, hogy regionális szereplővé váljanak.

Szigorúan bizalmas!

A megfelelő adatbiztonságról a zárt gyártási technológia gondoskodik: az automatizált folyamatban kizárólag gépek kezelik a küldeményeket, emberi beavatkozás nem történik.

A gyártás IT-biztonságát szolgálja, hogy a szervereik kiemelt rendelkezésre állással bíró, redundáns szerverparkban működnek, valamint a cég titkosított kommunikációs csatornákkal és szintén a titkosítást szolgáló SSL-tanúsítványokkal dolgozik.

Az üzem ISO 9001 és az információbiztonsági ISO 27001-es minősítéssel rendelkezik. Informatikai szolgáltatójuk az Invitel, amely a szerverek elhelyezését, a bérelt vonali hálózatot és a teljes rendszerüzemeltetést is biztosítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik