Üzleti tippek

Az Excel-táblázatokat turbózná fel a magyar startup

A világpiacra pályázó magyar fejlesztésekből nincs hiány. Az még kérdés, hogy vajon a Karma Platform lesz-e a következő Prezi, Ustream vagy LogMeIn?

Még a legnagyobb cégek is Excel-táblázatokban tárolják üzleti adataik jelentős részét, mivel a vállalatirányítási rendszerek folyamatos testreszabása túlságosan erőforrás-igényes feladat. Kovach Anton, a Shiwaforce.com Zrt. ügyvezető igazgatója több mint két éve egy új termékötlettel állt elő, miután azt tapasztalta, hogy a nagyvállalati ügyviteli rendszerek ellenére a partnereiknél „a szőnyeg alatt mindenhol ott lapulnak az Excel-táblák”.

Üzleti tipp

A Karma Platform fejlesztés képes arra, hogy ezeket a táblázatokat körülbelül 45 másodperc alatt webes üzleti alkalmazásokká alakítsa. A létrejövő alkalmazásban többi között multimédiás csatolmányok illeszthetők a kiinduló táblázat egyes bejegyzéseihez, emellett az adatok a mobil eszközökön is elérhetővé válnak, illetve a rendszer a módosításokat is naplózza és visszakereshetővé teszi.

A vállalkozás tavaly Nagy-Britanniában egyetlen külföldi cégként kapott prezentációs lehetőséget a londoni Bloomberg befektetői fórumán. A társaság tavaly indította el a közösségi finanszírozásra építő Indiegogo-kampányát is.

Első célpontjuk London, azon belül a Tech City, ahol az informatikai startupok a világ minden részéről összegyűlnek. A terjeszkedésben, a cégalapításban és a kapcsolatépítésben pedig a UK Trade & Investment segíti őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik