Üzleti tippek

Ez nem őrültség! Áramfejlesztő hintaszék és tölcsér az okostelefonhoz

Összegyűjtöttünk néhány jópofa energiatakarékos kütyüt és fejlesztést.

Szóljon hangosan az ének!

A legújabb telefonok kétségtelenül okosak, de például zenehallgatásnál vannak még hiányosságok. A probléma nem feltétlenül a hang minőségével, hanem inkább a hangerővel van, ezen segít az Eco-Amp. A 100 százalékig újrahasznosított anyagokból készített papírtölcsér maga is teljes egészében újrahasznosítható, ráadásul a mobiloknak is hasznos „társa” lehet. Az iPhone 4, 4S és 5 készülékhez megálmodott kiegészítő külső áramforrás használata nélkül működő, passzív erősítőként funkcionál.

A készülékekhez csatlakoztatva felerősíti, és jobban hallhatóvá teszi a zenét. A tölcsért a felhasználóknak kell meghajtogatniuk, de ellenpontként számtalan minta- és színvariáció közül válogathatnak.

Áramfejlesztő hintaszék

Ezt a terméket egyelőre nem tudjuk megvásárolni, mivel egy dizájn versenyre készült, ahol energiatakarékos, környezetkímélő ötletekkel lehetett indulni.

Ryan Klinger találmányát elsősorban repterekre, kávézókba, várótermekbe álmodta meg. Az ötlet a kinetikus, vagyis mozgási energia hasznosításán alapul: míg az utas fáradalmait a székben való hintázással piheni ki, addig az ott elhelyezett USB-csatlakozók segítségével töltheti elektronikai eszközeit. Nagyon drukkolunk, hogy valaki felkarolja a kezdeményezést, és soha többet ne kelljen közelharcot vívni a többnyire tökéletesen alkalmatlan helyekre szerelt konnektorokért.

Bambuszbillentyű

Az iZen Bamboo Bluetooth klaviatúra kis túlzással természetközeli élményt biztosít. Bár az némileg ront az összképen, hogy a szinte teljesen bambuszból készült egységben azért megbújik egy tölthető akkumulátor, amely a Bluetooth-egységet szolgálja ki.

A vezeték nélküli szabványnak köszönhetően PC-vel, androidos mobillal, iPhone-nal, tabletekkel, sőt akár okos tévékkel is „összekapcsolható” a klaviatúra. A gombkiosztás megegyezik a Mac-billentyűzetek elrendezésével, így a gyártók nem titkoltan az Apple-rajongókat célozták meg.

Tölthető egér

Ez a termék az „elemet nem tartalmaz” feliratot teljesen más megvilágításba helyezi. A Genius Blue-Eye egeréhez nem kell ceruzaelemet használni, a működéshez elegendő időnként feltölteni a beépített akkumulátort. Ez akár 100 ezer alkalommal is megtehető, sőt, a jó hír, hogy a töltés mindössze három percig (!) tart. Az már kevésbé praktikus, hogy egy feltöltéssel mindössze 3-4 órán át használható az egér, de valamit valamiért. A Blue-Eye technológia előnye, hogy a kütyü szinte minden felületen – így például szőnyegen, márványon vagy akár homokfúvott üvegen – is nagy biztonsággal használható.

Szökik az energia!

Ha a Black & Decker neve kerül szóba, akkor valószínűleg méretes láncfűrészek, ütvefúrók és hasonlók jutnak a mindennapi vásárló eszébe. Pedig a gyártó ennél sokkal kifinomultabb eszközöket is gyárt, ilyen például ez a hőszivárgás-érzékelő, amely megmutatja a lakás hideg, meleg pontjait. A készülék infravörös hőmérővel deríti ki, hogy hol szökik az energia, és hol van szükség szigetelésre. Az év bármely időszakában, időjárástól függetlenül bevethető, az adott pont állapotát a mért hőfoknak megfelelően piros vagy kék fénnyel jelzi.

Így is csökkenthető a vízszámla

A zuhanyozás általában a megfelelő vízhőfok megtalálásával kezdődik, de gyakran arra is percekig kell várni, hogy meleg legyen a víz. Míg ez megtörténik, az emberek 80 százaléka valami mással foglalkozik, emiatt előfordulhat, hogy a meleg víz felhasználatlanul kerül a lefolyóba. Az Evolve Showerstart fejlesztése erre kínál megoldást. A speciális zuhanyfej figyeli a rajta átfolyó víz hőmérsékletét, és amikor az eléri a kívánt hőfokot, egyszerűen elzárja a csapot. Így ezt követően a tusolásnál már a kellemes, meleg víz folyik a csapból. A fejlesztésnek köszönhetően egy-egy háztartás évente akár több ezer liter vizet is megspórolhat.

Fény az éjszakában

A kisgyermekes szülők nagyon jól tudják, hogy mennyire fontos a gyerekszobákban a megnyugtató éjszakai világítás. Mivel ezek a fényforrások hosszú órákig, akár napokig is bekapcsolt állapotban vannak, egyáltalán nem mindegy, hogy mennyit fogyasztanak. Az Ecozone Moonlight a NASA űrkabinok megvilágításához fejlesztett technológiáját használja, emiatt a fényforrás áramfelhasználása elenyésző: éves szinten 4,38 kWh. Összehasonlításképpen egy átlagos, 7 wattos éjszakai lámpa éves fogyasztása 61 kWh.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik