Üzleti tippek

A NAV kipipálhat több áruházláncot

Nagy lépést tettek a Magyarországon működő kereskedelmi láncok, hogy teljesítsék a pénztárgépek online bekötésének feltételeit. Sikeresen zárult hat újabb kasszarendszernek az engedélyeztetési eljárása.

Az Auchan, az OMV, az XXXLutz, a Bauhaus, a Hervis és a Duty Free Shop kapták meg a zöld lámpát.

A fiskalizáció az az eljárás, amellyel megfeleltetik a rendszereket a magyar jogszabályi előírásoknak. Az említett kereskedelmi láncok kasszamegoldásait is alkalmasnak találta az engedélyeztetési hatóság arra, hogy végrehajtsák az online átállást. Ezzel egyszerre több szegmensben – élelmiszer és vegyes iparcikk, bútoráruház, sport, szabadidő, barkácsáruház, vámmentes bolt, illetve töltőállomás-hálózat – sikerül megvalósítani a pénztárgépek bekötését.

Minden üzletlánc a saját működésére, specialitásaira igazított szoftvereket használ, így az engedélyeztetési eljárások is különbözőek – nyilatkozta a Laurel Cégcsoport ügyvezetője. Bessenyei István kiemelte: az eljárás nagy körültekintést igényelt, mivel összetett kereskedelmi háttérrendszerekhez csatlakozó, PC-s kasszarendszerekről van szó.

Az engedélyezési eljárás után megkezdődhet a pénztárgépek cseréje és az AEE-k (Adóügyi Ellenőrző Egység) bekötése. A telepítés, a személyzet képzése, valamint a NAV-bekötés adminisztrációja természetesen még heteket, hónapokat vehet igénybe, de elmondható, hogy a hat lánc mindent megtett annak érdekében, hogy végrehajtsa az online átállásról szóló rendeletet – tette hozzá az ügyvezető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik