Üzleti tippek

A jó virslihez jó informatika is kell

Egyre több vállalat nyit az előfizethető IT-megoldások felé.

A Sága nemcsak a húsipari innovációkban és termékfejlesztésben, de az informatika területén is tartja a lépést a világgal. Az elmúlt 2-3 évben radikális modernizációs programot hajtott végre, ennek alapját pedig az Invitel előfizethető informatikai megoldásai adták.

„Saját szerverparkunkat bérelt erőforrásokkal korszerűsítettük. Asztali és hordozható számítógépeinket pedig bérelt munkaállomásokra és vékonykliensekre cseréltük. Továbbá modernizáltuk a telekommunikációs adatkapcsolati hálózatunkat is” – összegezte Takács Gábor, a Sága Foods Zrt. IT-vezetője.

Naprakész informatika – beruházás nélkül

Ezt olvasta?

A vállalat számára több előnnyel is járt az előfizethető informatikára való áttérés. A modernizáció tulajdonképpen beruházás nélkül valósult meg, miközben a működés biztonságosabbá, tervezhetőbbé és végső soron olcsóbbá vált. Az Invitel költséghatékony bérleti konstrukcióban biztosítja számukra a hardvereszközöket: a szervereket, munkaállomásokat, a vékonyklienseket és a táblagépeket. Ezek üzemeltetését továbbra is a húsipari cég saját csapata végzi.

„Sikerült a korábbi eszközgazdálkodásunkat átalakítani egy olyan modellre, amely tehermentesít bennünket a 3-5 évente jelentkező költséges beruházásoktól. Ehelyett havi szinten tervezhető költségekkel tudunk dolgozni, ami sokkal rugalmasabban biztosítja, hogy eszközparkunk naprakész legyen. Ez a mai gazdasági helyzetben jó hatással van a forgótőke alakulására és a vállalat sikeres működésére” – részletezte az informatikai szakember.

A Sága és az Invitel együttműködése 2013 novemberétől még tovább bővült: a húsipari cég a telephelyeit összekötő bérelt vonali kapcsolatokat és az internetszolgáltatást az Invitel megoldásaival modernizálta. Mindez magasabb rendelkezésre állást és nagyobb sávszélességet biztosít a korábbiakhoz képest.

(x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik