Üzleti tippek

Nonprofit szervezetek is pályázhatnak az Invitel díjára

2014 januártól újra kiírja az Invitel az InnoMax innovációs díjat, amelyet több ponton megújított a vállalat. Például kibővítették a pályázók körét – jelentették be a mai InnoMax üzleti klubban.

A rendezvény kulcstémája a sikerfilozófiája és a változás képessége volt. A meghívott előadókat méltán nevezhetjük sikerembereknek. Előadást tartott Mocsai Lajos kézilabda mesteredző, aki számos nemzetközi sikert elért együttes vezetőedzője, Dr. Zsuga János, az FGSZ Földgázszállító Zrt. igazgatóságának elnöke, akit tavaly az év menedzserének választottak, valamint Kerper Gábor, a Ringier Kiadó Kft. IT-ért és műszaki szolgáltatásokért felelős igazgatója, aki idén a Vezető Informatikusok Szövetségétől az Év CIO-ja elismerést kapta.

„Az Invitel számára rendkívül fontos, hogy partnerei sikeresek legyenek, hiszen mi is csak akkor lehetünk igazán eredményesek, ha ügyfeleink is azok. A siker, de különösen az üzleti siker, a XXI. században egyet jelent a fejlődéssel, az innovációval és a ‘haladni kell a korral’ szemlélettel. Hiszek abban, hogy a Microsoft, az Apple vagy a Google hőskori elindulása ma egy magyarországi garázsban is megismételhető, hiszen rengeteg értékes, törekvő vállalkozás létezik nálunk is. Az Invitelnél mi elsősorban abban tudunk segíteni, hogy megmutatjuk azokat az új technológiai lehetőségeket, amelyekkel a nehezebb gazdasági körülmények között is bármelyik vállalat képes megtalálni a fejlesztéshez vezető utat” – összegezte az Invitel operatív főigazgatója.

Mártha Imre hozzátette: „természetesen van még valami, ami nélkül az innovatív technológia semmit sem ér, ez pedig a humán faktor: a fejlődni, alkalmazkodni képes gondolkodó ember és a jó vezető szerepe. Ha úgy tetszik ez az emberi szellem része az üzleti sikereknek. Ezért is hívtuk ma segítségül előadóinkat, hogy beszéljenek a siker titkáról, tapasztalataikról, hűen az InnoMax Klub ‘Tanuljunk egymástól’ hitvallásához”.

A főigazgató nyitó előadásában saját tapasztalatait összegezte, és a kitartás, az újratervezés képessége és a folyamatos innováció hármasát határozta meg a siker alapfeltételeként.

Értékesebb díjak, új kategóriák – Változik az Invitel InnoMax Díj

Az Invitel minden évben igyekezett megújítani az innovációs díját. A 2014-es pályázaton minden kategóriában 1 millió forint értékű médiamegjelenést is felajánl a vállalat a nyertes cégek számára.

Talán a legnagyobb változás, hogy a nonprofit szervezetek (iskolák, önkormányzati szervezetek, intézmények, egyesületek, alapítványok stb.) számára alapított kategóriával is bővül a díj. A nonprofit szféra számára sokszor csak egy igazán kevés segítség hiányzik, hogy egy-egy jó és hasznos ötletet megvalósítsanak. Az Invitel ehhez nyújt támogatást, nem pénz, hanem szolgáltatás és know-how formájában. Míg a cégeknél megvalósult projektekkel lehet nevezni, addig a nonprofit kategóriában ötleteket várnak.

A fiatal fejlesztőknek szóló InnoApps Díjra jövő évtől 30 éves korig lehet pályázni. Így azok is részt vehetnek a versenyen, akik már elhagyták az iskolapadot, vagy nem vesznek részt iskolarendszerű képzésben, de szeretnék a fejlesztésüket megmérettetni.

A 2014-es InnoMax és InnoApps Díjakra jövő év januárjától lehet majd pályázni. A jelentkezéssel kapcsolatos információk és részletek hamarosan elérhetők az Invitel InnoMax-weboldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik