Üzleti tippek

Üzleti sikersztorikat támogat az Invitel

Egészségügy, navigáció és tömegközlekedés másképp. Az Invitel üzleti klubjában bemutatkoztak az idei InnoMax-díj nyertesei.

Két éve indult, mára meghatározó innovációs fórummá vált az InnoMax Klub. Az Invitel kedden tartott üzleti klubjának vendégei megismerhették, hogyan segít a gyógyításban az online egészségnapló, miként működik a közösség erejét használó „egérút-navigáció”, és hogyan használták fel mintaként a reptéri utastájékoztatást a dél-alföldi Volán-társaságok.

„Hiszek abban, hogy a Microsoft, az Apple vagy a Google hőskori elindulása ma egy magyarországi garázsban is megismételhető, hiszen rengeteg tehetséges honfitársunk van, és számtalan kiváló ötlet születik nap mint nap. Gyakran csak egy kis lökés hiányzik ahhoz, hogy ezekből valódi sikersztori válhasson” – mondta Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója. Szerinte az InnoMax pontosan ezt a pluszt hivatott szolgálni: a kiváló magyar informatikai ötletek, fejlesztések számára biztosítja az elterjedésükhez szükséges nyilvánosságot, szakmai elismerést és támogatást.

A több hazai nagyvállalat élén tapasztalatot szerzett főigazgató szerint az Invitel számára az innováció nem lehetőség, hanem kötelezettség. Az Invitel partnere többi között számos kórház, bank, légitársaság, olajcég, ahol életekről, biztonságról, pénzről van szó. „A kiváló színvonalú szolgáltatás és a folyamatos műszaki fejlődés számunkra elválaszthatatlan fogalmak” – összegezte Mártha Imre.

Így is segíthet az orvosának

Az InnoMax-díjas EgészségNapló.hu az egészségmegőrzést és a hatékonyabb gyógyítást célozza. Ez az első magyar internetes kezelési napló, amelyet okostelefonon is egyszerű használni: rögzíthetők a vérnyomás-, vércukor-, testsúly-, koleszterin-adatok és további fontos mérések. De ugyanígy beállíthatóak a gyógyszeradagolás és a kezelési terv részletei is a Redmark Kft. által fejlesztett alkalmazásban.

Közösségi dugófigyelés

A GeoX Térinformatikai Kft. az Egérút navigációt mutatta be, amely egy ingyenesen letölthető okostelefon-alkalmazás. A program újszerűsége abban rejlik, hogy az egérutat használó autósok anonim forgalmi adatokkal látják el a rendszert, amely így képes valós időben jelezni a torlódásokat, dugókat. A fejlesztők célja az ökológiai lábnyom csökkentése, a kevesebb közlekedési dugó és a kevesebb károsanyag-kibocsátás.

Szerethetőbb közösségi közlekedés

A reptéri utastájékoztatáshoz hasonló megoldással találkozhatnak nyár elejétől a Tisza, a Bács, a Körös és a Kunság Volán utasai. Az újítás több százezer ember számára teszi kényelmesebbé a közlekedést, ez éves szinten 87 millió utazást jelent. A több mint 500 autóbuszt érintő fejlesztéssel egyebek közt érintőképernyős információs pontokat alakítottak ki a buszpályaudvarokon, GPS-adókkal szerelték fel a járműveket, és menetközben is friss információkat nyújtó, vizuális utastájékoztatási eszközöket helyeztek el a buszokon.

Az Invitel InnoMax Klubja egy angolszász modellre épülő üzleti fórum. Nem tudományos előadásokat, hanem kézzelfogható, „forintosítható” tudást jelentő hazai ötleteket, fejlesztéseket, know-how-kat ismerhetnek meg a résztvevők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik