Üzleti tippek

Egérút és egészségnapló – Kiosztották az Invitel díjait

Idén elsősorban olyan cégek kaptak InnoMax Díjat, amelyek nemcsak az innovatív technológiára és a hatékonyságra törekedtek, hanem fejlesztésük a szélesebb közösséget is segíti.

Így nyert az okostelefonokra letölthető egészségnapló, az autósok visszajelzései alapján működő “egérút-navigáció” vagy a tömegközlekedés minőségén javító fejlesztés. De díjaztak offline okostelefonos térképet és a szervertermek környezetbarát hűtési rendszerét is.

Az Invitel hagyományteremtő módon már negyedik alkalommal szervezte meg a hazai vállalatok innovációs versenyét. Idén több mint 50 innováció közül választott a zsűri.


Az InnoMax és InnoApps Díjak nyertesei és a zsűritagok (Fotó: Invitel)

„A világ az elmúlt években olyan innovációkról szólt, amelyek tömegeket tudtak megmozgatni, közösségeket teremtettek. Így nőtt óriássá a Google, a Facebook vagy az iPhone. Az idei InnoMax díjas vállalatok kivétel nélkül képesek voltak a modern technológiát a közösség erejével, közösségi érdekekkel ötvözni – mondta Gerlei Gyöngyvér az Invitel vállalati értékesítési igazgatója, a zsűri elnöke. „Volt olyan cég, amely a krónikus betegek hatékonyabb gyógyításért fejlesztett. Nyert a közösség erejét használó, real-time dugófigyelővel ellátott autós navigáció és tömegközlekedési cég is, amely átfogó utastájékoztatási és forgalomirányítási reformot vitt véghez” – tette hozzá.

Mártha Imre, az Invitel nemrég kinevezett operatív főigazgatója adta át a 20-69 fős vállalatok kategóriájában a díjat. „Jó volt látni, hogy mennyi új gondolat, ötlet vált megvalósított termékké, szolgáltatássá a klasszikus kkv-kategóriában. Az ország gazdasági helyzetét is döntően meghatározza, hogyan teljesítenek a hazai kis- és középvállalkozások a következő időszakban. Miközben jelentős a gazdasági szerepük – hiszen óriási mértékben járulnak hozzá a hazai GDP-hez –, érdemtelenül kevés figyelmet és reflektorfényt kapnak. Az Invitel saját ügyfélkörében is jelentős részt képvisel ez a szektor, köztük számos családi vállalkozás is. Jóleső érzés, hogy saját eszközeinkkel, mi is támogathatjuk elismeréssel, díjjal, szolgáltatással a nehéz körülmények között is jól teljesítő társaságokat” – összegezte a díjátadó után Mártha Imre.

A nyertesek

Egeszsegnaplo.hu: okostelefonra integrált egészségnapló-alkalmazás a krónikus betegek hatékonyabb gyógyulásáért – REDMARK Kft.

Egérút-navigáció – GeoX Térinformatikai Kft.

A közösségi közelekedés minőségén javító komplex szolgáltatás-innováció – Tisza Volán Zrt.

Az Invitel InnoMax Díj Index.hu által felajánlott különdíját a Rubin Informatikai Zrt. nyerte a „Zöld szerverterem Rubin COOL” című pályázatával.

InnoApps Díj: A jövő fejlesztőit is díjazták

„Ne szórakozz!” kategória: HuMap – nyílt forráskódú, ingyenes, hirdetésmentes offline térképalkalmazás. A fejlesztő: Szalkai Balázs (ELTE TTK Matematikus MSc)

A „Szórakozz!” kategória internetes szavazásának nyertese a Knot it Out! (“Bogozd ki!”) játék lett. A fejlesztő: Hegedűs Tamás László (BME-VIK, mérnök informatikus szak)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik