Üzleti tippek

Egérút és egészségnapló – Kiosztották az Invitel díjait

Sipos Anikó
Sipos Anikó

gazdasági újságíró. 2013. 03. 29. 09:00

Idén elsősorban olyan cégek kaptak InnoMax Díjat, amelyek nemcsak az innovatív technológiára és a hatékonyságra törekedtek, hanem fejlesztésük a szélesebb közösséget is segíti.

Korábban a témában:

Így nyert az okostelefonokra letölthető egészségnapló, az autósok visszajelzései alapján működő “egérút-navigáció” vagy a tömegközlekedés minőségén javító fejlesztés. De díjaztak offline okostelefonos térképet és a szervertermek környezetbarát hűtési rendszerét is.

Az Invitel hagyományteremtő módon már negyedik alkalommal szervezte meg a hazai vállalatok innovációs versenyét. Idén több mint 50 innováció közül választott a zsűri.

Invitel InnoMax Díj 2013 (invitel, innomax, innoapps, innováció, díj, )
Az InnoMax és InnoApps Díjak nyertesei és a zsűritagok (Fotó: Invitel)

„A világ az elmúlt években olyan innovációkról szólt, amelyek tömegeket tudtak megmozgatni, közösségeket teremtettek. Így nőtt óriássá a Google, a Facebook vagy az iPhone. Az idei InnoMax díjas vállalatok kivétel nélkül képesek voltak a modern technológiát a közösség erejével, közösségi érdekekkel ötvözni – mondta Gerlei Gyöngyvér az Invitel vállalati értékesítési igazgatója, a zsűri elnöke. „Volt olyan cég, amely a krónikus betegek hatékonyabb gyógyításért fejlesztett. Nyert a közösség erejét használó, real-time dugófigyelővel ellátott autós navigáció és tömegközlekedési cég is, amely átfogó utastájékoztatási és forgalomirányítási reformot vitt véghez” – tette hozzá.

Mártha Imre, az Invitel nemrég kinevezett operatív főigazgatója adta át a 20-69 fős vállalatok kategóriájában a díjat. „Jó volt látni, hogy mennyi új gondolat, ötlet vált megvalósított termékké, szolgáltatássá a klasszikus kkv-kategóriában. Az ország gazdasági helyzetét is döntően meghatározza, hogyan teljesítenek a hazai kis- és középvállalkozások a következő időszakban. Miközben jelentős a gazdasági szerepük – hiszen óriási mértékben járulnak hozzá a hazai GDP-hez –, érdemtelenül kevés figyelmet és reflektorfényt kapnak. Az Invitel saját ügyfélkörében is jelentős részt képvisel ez a szektor, köztük számos családi vállalkozás is. Jóleső érzés, hogy saját eszközeinkkel, mi is támogathatjuk elismeréssel, díjjal, szolgáltatással a nehéz körülmények között is jól teljesítő társaságokat” – összegezte a díjátadó után Mártha Imre.

A nyertesek

Egeszsegnaplo.hu: okostelefonra integrált egészségnapló-alkalmazás a krónikus betegek hatékonyabb gyógyulásáért – REDMARK Kft.

Egérút-navigáció – GeoX Térinformatikai Kft.

A közösségi közelekedés minőségén javító komplex szolgáltatás-innováció – Tisza Volán Zrt.

Az Invitel InnoMax Díj Index.hu által felajánlott különdíját a Rubin Informatikai Zrt. nyerte a „Zöld szerverterem Rubin COOL” című pályázatával.

InnoApps Díj: A jövő fejlesztőit is díjazták

„Ne szórakozz!” kategória: HuMap – nyílt forráskódú, ingyenes, hirdetésmentes offline térképalkalmazás. A fejlesztő: Szalkai Balázs (ELTE TTK Matematikus MSc)

A „Szórakozz!” kategória internetes szavazásának nyertese a Knot it Out! (“Bogozd ki!”) játék lett. A fejlesztő: Hegedűs Tamás László (BME-VIK, mérnök informatikus szak)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.