Üzleti tippek

Az előfizethető informatika felé mozdul a piac

A nemzetközi trend a magyarországi cégeknél is egyre jobban tetten érhető.

A beruházások helyett a bérelhető megoldásokat egyrészt felértékelte, hogy a válság miatt a vállalkozások folyamatos költségcsökkentésre kényszerülnek. Másrészt egyre nagyobb az igény a működési hatékonyság növelésére is. Az Invitel éppen ezért is kiemelt figyelmet fordít az ICT-szolgáltatások (bérelhető szerverek, egyedi rendszerintegrációs megoldások) folyamatos innovációjára. Erre példa az interneten keresztül megrendelhető, magyar nyelvű, felhőalapú szervermegoldásuk, az Invicloud és a felhőből elérhető virtuális telefonalközpont, az IP Center is.

„A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy IT-ra szakosodott szolgáltató képes lehet hatékonyabban, megbízhatóbban, biztonságosabban és olcsóbban üzemeltetni a céges informatikát, mintha az adott vállalat házon belül oldaná meg mindezt” – mondta Marton László ICT üzletfejlesztési igazgató az Invitel által tartott üzleti reggelin. (x)

Célegyenesben az innovációs pályázat – Március 10-ig lehet jelentkezni

Az InnoMax Díjra megvalósult ötletekkel, a hatékonyságot javító innovációkkal és üzleti fejlesztésekkel pályázhatnak azok a cégek, amelyek az Invitel valamilyen megoldását felhasználva, arra építve értek el sikereket. Nem kizárólag szolgáltatás- vagy termékfejlesztéssel lehet pályázni, a lényeg az üzleti innováció.

A díjra meghosszabbított határidővel március 10-ig lehet nevezni a www.invitel.hu/innomax oldalon három kategóriában: 5-19 fős, 20-69 fős és 70 fő feletti vállalatok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik