Üzleti tippek

Így is lehet a hallgatókból sikeres vállalkozó

A Budapesti Gazdasági Főiskolán a jövő vállalkozóit a finn Team Academy oktatási modell alapján képzik.

Valós üzleti környezetben, valódi projekteken dolgoznak azok a hallgatók, akik a BGF Team Business szakirányán tanulnak. A finn modell alapján kialakított képzés célja, hogy a diákok megszerezzék azokat a készségeket, amelyekkel sikeres vállalkozóvá válhatnak. Az oktatási modellt a ’90-es évek Finnországában dolgozták ki. A világszerte elterjedt „learning by doing” szemlélet sajátossága, hogy a hallgatók rendhagyó módszerekkel, a gyakorlati életben sajátítják el a vállalkozói készségeket.

A csoportban dolgozó diákok eseti vagy folyamatos együttműködési megállapodásokat kötnek a vállalatokkal. A hallgatók a tudást nem a magyar oktatásra hagyományosan jellemző „frontális” módszerekkel szerzik meg, hanem a csapatmunka során, amelyben úgynevezett team coachok támogatják őket.

A képzési módszert Budapesten első alkalommal a BGF Pénzügyi és Számviteli Karán honosították meg. Dr. Heidrich Balázs dékán szerint ez a nagyon praktikus finn módszer jól illeszkedik ahhoz a célkitűzésükhöz, hogy gyakorlatorientált, a munkaerőpiac elvárásainak megfelelő képzéseket nyújtsanak, így növeljék a náluk tanulók elhelyezkedési esélyeit és karrierépítési lehetőségeit.

A modell rendhagyó abban a tekintetben is, hogy a diákok munkájukért valós bevételeket könyvelhetnek el, és áraikat – a versenyképességet szem előtt tartva – a piachoz igazítják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik