Üzleti tippek

Kreatív harc a válság ellen

Kétségtelen, hogy az elmúlt években folyamatosan szűkül a cégek mozgástere, így az ütős ötletekre nagyobb szükség van, mint valaha. A legjobb, leghasznosabb üzleti innovációkat keresik az idei Invitel InnoMax Díjon is.

„A válság ötödik évébe léptünk. Gyakori diagnózis a cégeknél a forráshiány, a megrendelések visszaesése, a korlátozott hitelfelvétel és az apadó tartalékok. Ebben a kiszolgáltatott gazdasági helyzetben egyre nagyobb szerepet kap a kreatív gondolkodás. A szűkülő piacon sokszor csak egy-egy innovatív megoldáson múlhat a talpon maradás, a versenytársak legyőzése, a vevők megtartása vagy épp a költségek csökkentése” – összegezte a Széchenyi-kártyát működtető Kavosz Zrt. vezérigazgatója. Krisán László az egyetlen olyan zsűritag, aki már negyedik alkalommal vesz részt az InnoMax-pályázatok értékelésében.


Előadás közben az egyik InnoMax Klub üzleti találkozón

A díjkiosztó gálát március végén tartják. „Az egyre rangosabb Innomax Díj elnyerése ismertséget és jó megítélést hoz magával. Az innovatív szemlélet az üzleti partnereknél, a versenytársaknál, de akár hitelfelvételkor is pluszpontokat jelenthet, így a díj értéke multiplikálódik” – véli Krisán László.

A vezérigazgató arra számít, hogy idén is slágertéma lesz az Invitel pályázatán az internet, az üzleti korszerűsödést szolgáló informatikai technológiák és az ezekhez kapcsolódó innováció. Korábban elsősorban technológiai cégek indultak, de már tavaly is számos egészségügyi intézmény vagy HR-vállalat nevezett a versenyre. Az elbírálásnál az újdonság erején túl számít az is, hogy a fejlesztésnek milyen piaci, társadalmi értéke van, mennyire könnyen ültethető át a gyakorlatba.

Mit visznek haza a nyertesek?

Az InnoMax Díjra innovációkkal, üzleti fejlesztésekkel pályázhatnak azok a vállalkozások és intézmények, amelyek az Invitel valamely szolgáltatását innovatív módon felhasználva értek el eredményeket.

Az I. kategória (5–19 fős cég) nyertese a meglévő szolgáltatásán túl vásárolt új Invitel-szolgáltatás értékéből 300 000 forintos jóváírást kap.

A II. kategória (20–69 fős vállalat) nyertesénél 500 000 forint, a III. kategóriában (70 fő feletti vállalat) pedig 1 000 000 forint ez a jóváírás.

A jövő fejlesztői is pályázhatnak

Folytatódik az InnoApps pályázat is, amelyre középiskolások, főiskolások és egyetemisták nevezhetnek újszerű, ötletes okostelefonos alkalmazásokkal (applikációkkal). Ilyenek lehetnek például az Android vagy iOS (iPhone) operációs rendszerre vagy a Facebookra fejlesztett miniprogramok, játékok is. A fiatal fejlesztők nevezéseit a Szórakozz! (szórakozással összefüggő alkalmazások) és a Ne szórakozz! (tanulással, munkával összefüggő üzleti fejlesztések) kategóriákban várják. (x)

További információkat az www.invitel.hu/innomax oldalon olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik