Üzleti tippek

A NATO-nál is zöld jelzést kapott az Invitel

Újabb nemzetközi minősítéseket szerzett a vállalatcsoport. Az AQAP 2120 katonai tanúsítvány alapján megfelelnek a NATO legszigorúbb biztonsági és technológiai követelményeinek is.

Az Invitel az AQAP 2120 katonai minőségirányítási tanúsítványa mellett megfelelt a fizetőkártyaadatok biztonságáról szóló szabványnak is. A vállalat fő célja, hogy a minősítések birtokában megerősítse piaci helyzetét az infokommunikációs szektorban a kormányzati, önkormányzati, katonai és üzleti szegmensekben egyaránt – jelentette be a cég.

Közleményükben ismertetik: az Invitel Technocom Kft. megszerezte az AQAP 2120 (Allied Quality Assurance Publications) minősítést. Az Invitel Technocom Kft. a cégcsoport tagjaként a legnagyobb partnerek számára – például a Mol csoportnak – nyújt infokommunikációs szolgáltatásokat.

Az AQAP 2120 irányelv az ISO 9001-re épül, de előírásai és követelményei jóval szigorúbbak. A tanúsítvány igazolja, hogy az alkalmazott folyamatok, a termékek és a szolgáltatások megfelelnek a katonai, kormányzati, illetve önkormányzati partnerekkel kötött szerződésben vállalt kötelezettségeknek, és az ügyfelek (esetenként rejtett) igényeinek is. A minősítés megszerzése azt is jelenti, hogy a vállalat infokommunikációs szolgáltatásai teljesítik a NATO legszigorúbb biztonsági és technológiai követelményeit is.

Az Invitel rendszerét a Honvédelmi Minisztérium Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal Haditechnikai Intézete auditálta.

A Payment Card Industry (PCI) Data Security Standard (DSS) szabványt a Visa és a MasterCard alkotta meg, ehhez később az American Express és más nagy kártyaszolgáltatók is csatlakoztak. A szabvány elsődleges célja, hogy a legszigorúbban ellenőrizhetőek legyenek azok a cégek, amelyek bármilyen módon fizetőkártya adatokat kezelnek, tárolnak és továbbítanak. Az Invitel több területen is foglalkozik ilyen digitális adatokkal.

A vállalat új tanúsítványai a már évek óta folyamatosan megújított akkreditációk sorát bővítik. Ezek az ISO 9001 (2008 – távközlési és informatikai szolgáltatások, általános vállalati támogató folyamatok) és az ISO/IEC 27001 (2005 – információbiztonsági irányítási rendszer információbiztonsági irányítási rendszer). Mindkét tanúsítvány cégcsoport szintű, az Invitel Zrt.-re és az Invitel Technocom Kft.-re is kiterjed.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik