Üzleti tippek

Megint vizsgáztatták az ügyfélszolgálatokat

A versenyen próbavásárlásokkal és fogyasztói kutatással tesztelték a cégeket. Az Invitel idén ismét a dobogón végzett.

A Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban Díjat 2009 óta hirdetik meg három kategóriában. A személyes és telefonos ügyfélkiszolgálás mellett elektronikusan is mérik az ügyfélkezelést. A ClientFirst Consulting minden évben több ezer lakossági fogyasztót kérdez meg a témában.

A személyes ügyfélkiszolgálás kategóriában összesen 20 cég szállt ringbe. A nagyvállalatok között az Invitel a tavalyi évhez hasonlóan idén újra a harmadik legjobb helyezést érte el.

Az Invitel szerint eredményük leginkább a Telepontok felkészült munkatársainak köszönhető, másrészt a siker kulcsa a folyamatos minőségellenőrzés is. Ebből a célból a társaság külsős céget is megbíz azzal, hogy folyamatosan vizsgálja az ügyfélszolgálatok munkáját és a vevői igényeket.

A versenyben a próbavásárlók felmérték, hogy az adott üzletben mennyire ügyfélbarát a kiszolgálás és a környezet, illetve hogy a cég ügyfélkezelési politikája hogyan fest a mindennapi gyakorlatban. A próbavásárlásokat véletlenszerű időpontokban tartották, és ugyanabba az üzletbe több alkalommal is visszatértek a tesztet végző bírálók.

A megmérettetés célja, hogy fejlessze a hazai üzleti kultúrát, valamint lehetőséget ad a résztvevőknek az ágazatokon belüli és az ágazatok közötti összehasonlításra is. A versenyben több mint ötezer ügyfelet kérdeztek meg, és nagyjából ezerötszáz próbavásárlást értékeltek a szervezők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik