Üzleti tippek

Okostelefonról puskáznak a cégek és az álláskeresők

Bruttó és nettó bér, cafeteria, bónusz. Ember legyen a talpán, aki a bértárgyaláson azonnal kiigazodik a számokon.

A rutinos álláskeresők nemcsak önéletrajzírásban profik, de a számukra fontos nettó és bruttó összegeket is memorizálják. Az állásinterjú izgalmában viszont könnyű tévedni, vagy belekavarodni a számokba. A cégek oldaláról sem olyan egyszerű a helyzet, hiszen míg a munkaadónak a teljes bérköltség számít, addig a HR-es az adózás miatt a bruttó összegeket nézi.

A bértárgyaláson külön csavar még a cafeteria, a bónusz összege, de az is, ha céges autót vagy telefont biztosítanak a leendő munkavállalónak. Még ma is gyakori, hogy az állásinterjú után kalkulál a cég, és aztán egyeztetnek a felvételizővel akár egy újabb találkozón. Ez pedig idő is, pénz is. Másrészt az informatika és telekommunikáció ugrásszerű fejlődése ma már tálcán kínálja a korábbinál jóval egyszerűbb és olcsóbb megoldásokat, amelyek kellenek is a gazdasági nehézségek és a gyakran változó szabályozás közepette. Erre példa az okostelefonokra készült NEXON Bérkalkulátor+ miniprogram is. Az alkalmazás az androidos telefonokra és az iPhone-okra is letölthető.

Spórolna a céges telefonszámlán

„A vizuális, ujjal szerkeszthető applikáció segítségével gyorsan, könnyen és a hatályos törvénynek megfelelően kiszámolható a bruttó és nettó bér, a juttatási csomag egyéb elemei, valamint a munkáltatói összköltség is” – összegezte Kudich Zsolt, a humánügyviteli cég ágazati igazgatója az InnoMax Klub nemrég tartott rendezvényén.

A letisztult, felhasználóbarát szemlélet a társaság HR-programjaiban is visszaköszön. Ezek múlt időbe teszik a szürke és nyomasztó Excel-táblázatokat, helyettük színes infógrafikák is segítik a HR-folyamatok látványos megjelenítését.  A NEXON az idei InnoMax Díjon a HVG különdíját nyerte el. „A fejlesztésünk hatékony emberierőforrás-tervezést és beosztáskészítést tesz lehetővé, amellyel a cégek bérköltsége optimalizálható. A program felhő alapon működik és mobileszközökön, okostelefonokon keresztül is elérhető, így a vezetők bárhol és bármikor rá tudnak nézni a céges rendszerekre ” – részletezte Kudich Zsolt a nyertes újításukat.

Új generációs fejlesztéseihez a társaság megközelítőleg 260 milliós vissza nem térítendő támogatást nyert tavaly novemberben az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint az Új Széchenyi Terv Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) keretén belül kiírt pályázaton.

Leginkább a közepes és nagyvállalatoknál jellemző, hogy olyan korszerű, a HR stratégiai szerepét támogató szoftvert alkalmaznak, amely valós időben biztosít HR- és kontrollinginformációkat. A felhő alapú szolgáltatás (SaaS) egyébként ma már a kiscégek számára is lehetővé teszi, hogy nagyobb beruházás nélkül, havi díjas konstrukcióban elérjék azokat az alkalmazásokat, amelyeket eddig csak a nagyok engedhettek meg maguknak. Egy ilyen megoldás kiszámíthatóbbá teszi a vállalkozás költségvetését, és a gyors döntéseket is megalapozza.

Okos telefon, amely nem okostelefon
Nemcsak a mobiltelefon, hanem a céges asztali készülék is sokat tudhat, sőt az IP-telefonok még távolról is önnek dolgoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik