Üzleti tippek

Az Allianz Életprogramokhoz köthető kiegészítő biztosítások

Az Allianz Életprogramokat már bemutattuk előző cikkeinkben, de arról még nem esett szó, hogy milyen kiegészítő biztosításokat választhatunk a programok mellé, a Babaváró kiegészítő élet- és egészségbiztosítási fedezeten kívül?

Az Allianz Életprogramok abban nyújtanak segítséget, hogy az emberek tudatosan készülhessenek a jövőjükre, és céljaik megvalósításához egy olyan eszközt kapjanak a kezükbe, amely személyre szabott, szabadon és rugalmasan alakítható megoldásokat tartalmaz.
Ennek függvényében tehát fontos volt, hogy számos kiegészítő biztosítással lehetőséget nyújtsanak ahhoz, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb Életprogramot és kiegészítő biztosítást.

Az Allianz Életprogramokhoz köthető kiegészítő biztosítások 1


Kiegészítő biztosítások:

– Kiegészítő életbiztosítási fedezet
A Kiegészítő életbiztosítási fedezet alapján a biztosítottnak a kockázatviselési időszakban bekövetkezett halála esetén, a biztosító a biztosítási szerződésben meghatározott és a halál bekövetkezésének időpontjában érvényes biztosítási összeget fizeti ki a kedvezményezettnek.

– Baleseti halál esetére szóló kiegészítő baleset-biztosítási fedezet
A Baleseti halál esetére szóló kiegészítő baleset-biztosítási fedezet alapján a biztosított kockázatviselési időszakban bekövetkezett balesete esetén, amelynek következtében a biztosított – a baleset időpontjától számított egy éven belül – meghal, a biztosítási szerződésben meghatározott, a baleset bekövetkezésének időpontjában érvényes biztosítási összeget fizeti ki a kedvezményezettnek.

– Baleseti eredetű maradandó egészségkárosodásra szóló kiegészítő baleset-biztosítási fedezet
A Baleseti eredetű maradandó egészségkárosodásra szóló kiegészítő baleset-biztosítási fedezet alapján a biztosított kockázatviselési időszakban bekövetkezett balesete esetén, melynek következtében – a baleset időpontjától számított két éven belül – a biztosított 10%-ot meghaladó mértékű maradandó egészségkárosodása megállapításra kerül, a biztosítási szerződésben meghatározott, a baleset bekövetkezésének időpontjában érvényes biztosítási összegnek a károsodás mértékével arányos részét fizeti ki a biztosítottnak.

– Kritikus betegségekre szóló kiegészítő egészségbiztosítási fedezet
A Kritikus betegségekre szóló kiegészítő egészségbiztosítási
fedezet alapján a kritikus betegségnek a kockázatviselési időszakban történő bekövetkezte esetén, a szerződésben meghatározott és a betegség bekövetkezésének időpontjában érvényes biztosítási összeget fizeti ki a biztosítottnak.

– Társadalombiztosítási I. és II. csoportú rokkantság esetére szóló kiegészítő egészségbiztosítási fedezet
A Társadalombiztosítási I. és II. csoportú rokkantság esetére szóló kiegészítő egészségbiztosítási fedezet alapján a biztosított balesetből vagy betegségből eredő, rokkantsági vagy baleseti rokkantsági alapon a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény szerinti I. vagy II. rokkantsági csoportba tartozó rokkanttá válása esetén, a biztosítási szerződésben meghatározott, a baleset vagy betegség bekövetkezésének időpontjában érvényes biztosítási összeget fizeti ki a biztosítottnak.

– Műtéti térítésre szóló kiegészítő egészségbiztosítási fedezet
A Műtéti térítésre szóló kiegészítő egészségbiztosítási fedezet alapján a biztosítottnak a kockázatviselési időszakban bekövetkezett, balesetből vagy betegségből eredő, orvosilag indokolt és szükséges műtéte bekövetkezésének időpontjában érvényes biztosítási összegnek a műtét súlyosságának mértékével arányos részét fizeti ki a biztosítottnak.
(A műtétek – kis-, közepes, nagy-, illetve kiemelt műtétek szerinti – besorolását a műtéti lista tartalmazza.)

– Külföldi utazásra szóló kiegészítő biztosítási fedezet

A kiegészítő biztosítások nagy része megköthető az Életprogram kiválasztásakor, de akár egy későbbi időpontban is dönthetünk úgy, hogy szeretnénk igénybe venni valamely fedezetet. Érdemes azonban szakember segítségét igénybe venni a választásnál, hiszen a jövőnkről csak átgondoltan tudunk dönteni. Az Allianz szakértői csapata mindig arra törekszik, hogy a számunkra legmegfelelőbb csomag kerüljön összeállításra.

További információk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik