Üzleti tippek

Microsoft Office 365: játsszunk a nagyok ligájában!

A sikeres béta időszak lezárásával élesben is útnak indult a Microsoft legújabb üzleti szoftverszolgáltatása. A mától elérhető Office 365 csomag a legkisebb vállalkozásoknak is nagyvállalati szintű informatikai megoldásokat biztosít, kiegészülve a Microsoft jól ismert irodai szoftvereivel.

A Microsoft kedden jelentette be, hogy idehaza is megrendelhető hosztolt szolgáltatásként kínált irodai szoftvercsomagja. A Microsoft Office 365 megbízható, biztonságos kommunikációs és együttműködési termékeket kínál az asztali Office legújabb verziójával vegyítve. A megoldás legfőbb előnye a hagyományos, “dobozos” szoftverekkel szemben, hogy saját beruházás nélkül, pontosan kalkulálható havi díj ellenében vehető igénybe. Az üzleti alkalmazások ugyanis a szolgáltató szervereiről, online formában érhetők el.

A magyar nyelvű Office 365 segítségével a cég munkatársai akár otthoni számítógépükről vagy okostelefonjukról is biztonságosan használhatják az alkalmazásokat, és hozzáférhetnek a munkájukhoz szükséges anyagokhoz. Így a háttérinfrastruktúra megteremtéséhez, a szoftverek telepítéséhez és folyamatos frissítéséhez rendszergazdára sincs szükség. Az Office 365 a vállalkozások már meglévő hardvereszközein is igénybe vehető, használatához elég a működő internetkapcsolat és egy böngésző támogatott verziója.

Sikerek minden méretben

A Microsoft Office 365 a különböző cégméret és a dolgozók eltérő igényei alapján is testre szabható. A legfeljebb 25 főt foglalkoztató kisvállalatoktól például felhasználónként havi 5,25 eurót kérnek az üzleti szoftverszolgáltatásért, amely a SharePoint Online mellett webes Office-t, email-szinkronizálást és videokonferencia-lehetőséget is tartalmaz. Ugyanakkor az Office 365 akár egyetlen fő számára is elérhető, az alap email-szolgáltatás pedig felhasználónként már egy capuccino áráért professzionális, biztonságos levelezést kínál.
A költséghatékony megoldás további előnye, hogy elkerülhetők vele a fölösleges kiadások, hiszen az aktuális felhasználói létszám tetszés szerint növelhető vagy csökkenthető. Amikor tehát egy új kampányhoz átmenetileg új munkatársakra van szükség, nem kell szoftvereket vásárolni, vagy külön fizetni az informatikai rendszer átmeneti bővítéséért. Az Office 365 ezzel a legátfogóbb termelékenységnövelő vállalati megoldás, amely a több telephelyen működő vállalkozásoknak vagy a távmunkában érdekelt cégeknek is kapóra jöhet.

Fogjuk munkára az Office 365-öt!

A hosszú távú kötelezettségektől mentes, használat szerint fizetendő szoftverszolgáltatás ma már a kisvállalkozások üzleti sikerének záloga lehet. Az Office 365 egyetlen hosztolt csomagban egyesíti a Microsoft összes eszközét, amely a hatékony irodai munkavégzéshez kapcsolódik, így a sarki pékség is nagyvállalati szintű programokhoz és szolgáltatásokhoz férhet hozzá. Ezektől a lehetőségektől az irodából kilépve sem szakadunk el, vagyis egy borászat is sikeresen irányítható okostelefonról, a szőlőtőkék mellől.

Természetesen a vállalkozások igen kényesek fontos üzleti adataikra, amelyek sokszor a megélhetést jelentik számukra. A dokumentumok betonbiztos védelmét mostantól a Microsoft hatalmas informatikai háttere garantálja. Az adatok többszörösen, akár más-más kontinensen vannak elmentve, az adatközpontok pedig 99,9 százalékos rendelkezésre állással működnek. A vírusmentes levelezés, a non-stop támogatás és felügyelet mellett a szoftvercég anyagi felelősségvállalással erősíti meg a szolgáltatási szint garanciáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik