Üzleti tippek

Telefonáljon ingyen partnereivel! Éljen a federáció!

A Microsoft hosztolt szolgáltatásként kínált irodai szoftvercsomagjával a vállalkozások gyakorlatilag ingyenesen telefonálhatnak egymás között, így nem csak cégen belül érhető el jelentős megtakarítás.

Az Office 365 federációs megoldásával az interneten keresztül zajlik a kommunikáció, vagyis nem kell hozzá igénybe venni a nyilvános telefonhálózatokat. Ez hatalmas megtakarítást jelent mind a telefonszámla, mind a konferenciaszolgáltatásokra fordított összegek tekintetében.

A modell lényege, hogy valós kapcsolatot építhetünk két Microsoft-alapú rendszer között, amelynek segítségével a hosztolt és a helyi környezet ugyanúgy láthatja egymás felhasználóit. Az ügyfelekkel és üzleti partnerekkel való integráció így sokkal egyszerűbbé válik, ráadásul anélkül valósul meg, hogy kapcsolatonként külön biztonsági és azonosítási problémákat kellene megoldani.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy két, az Office 365-re előfizető vállalat teljesen ingyenesen kommunikálhat egymással hanghívások vagy azonnali üzenetküldés útján. Ugyancsak ingyenesen vehetnek részt egymás konferenciáiban, és szükség esetén a SharePoint rendszerben tárolt dokumentumaikatis megoszthatják egymással. Minderre a havi díjas Office 365 csomagban elérhető, új generációs kommunikációs szolgáltatások nyújtanak lehetőséget.

Biztonságos, egyszerű

Az érzékeny Active Directory adatok cseréje helyett a biztonságos hitelesítést az Office 365 online rendszere végzi. Egy helyi felhasználó például anélkül is jogosultságot kaphat egy SharePoint Online oldalhoz, hogy szerepelne az ottani címtárban. Ugyanis két rendszerről, de adott esetben egyetlen címtárról van szó, ami nagyban megkönnyíti az együttműködést.

Ugyancsak az Office 365 mellett szól a megoldás egyszerűsége. A hagyományos gyakorlattól eltérően nem kell külön szervert telepítenünk és konfigurálnunk, az adminfelületen pedig pár kattintással felvehetjük a megfelelő domaineket, és megadhatjuk, hogy kivel együtt akarjuk igénybe venni a federációt. Ha mégis problémánk adódik, ugyanilyen könnyen igénybe vehetjük a Microsoft non-stop ügyféltámogatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik