Üzleti tippek

Adófizetői piknik a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt

A Hajtás Pajtás biciklis futárai hétfőn délután vidám pikniken ünnepelték meg éves adóterheik letudását a József nádor téren, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) előtti zöld parkban.

Az OECD legfrissebb jelentése szerint egy átlagos magyar dolgozó a 2010-ben rá költött összeg csupán 53,6 százalékát vihette haza nettó fizetésként, így éves bérére vetítve június 20-án dolgozik először csak magának.

Az Első Adófizetők Napjának elnevezett eseményen mintegy három tucat biciklis futár vett részt barátaival. A rendezvényt hagyományteremtőnek szánják, minden évben az átlagos adóterheléstől függően tartják meg június 20. előtt vagy után. A pikniken felszeletelték az adófizetők tortáját is, amelynek egyik felén a “nettó fizu”, másik felén az “adó” felirat szerepelt, az utóbbi részt Kürti Gábor, a Hajtás Pajtás ügyvezetője stílszerűen bevitte a minisztériumba, és átadta Balog Ádámnak, az NGM helyettes államtitkárának.

Kürti Gábor hangsúlyozta: nem egy dühös demonstrációt, vagy egyszerű tüntetés tartottak az adócsökkentésért, azt szeretnék elérni, hogy a politikusok és az adófizetők egymás szövetségeseként összefogjanak az ügyeskedés kényszere nélküli, igazságosabb közteherviselésért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik