Üzleti tippek

Ezt a Mercedest gyárthatják Kecskeméten

Gőzerővel készül a kecskeméti üzem a gyártás beindítására, ahol valószínűleg az új B-osztályos modellt is gyártani fogják.

A német Autobild közzétette az első kémfotót az új Mercedes B-osztályról, melyen az autó mindenféle álcázás nélkül látható. Bár hivatalos megerősítés még nem érkezett a stuttgarti gyártótól, az A-osztály mellett minden bizonnyal ezt a modellt gyártják majd a kecskeméti Mercedes-üzemben. Az alsó középkategóriás egyterű alapára a szaklap információi szerint Németországban 24 500 euró lesz majd, és összesen 9 benzines és dízelmotorral lehet majd megvásárolni.

Ezt a Mercedest gyárthatják Kecskeméten 1

A kecskeméti gyárban már elindult a próbaüzem, az első autók a tervek szerint 2012 elején gördülnek majd le a gyártósorról. Az üzemben már most is jóval több mint 1000 ember dolgozik, de mire beindul a termelés, 2500 embernek ad majd munkát az autógyár. Sokakat közülük az üzem saját oktatási központjában tanítanak be, néhány dolgozó pedig németországi Mercedes-Benz-gyárakban sajátíthatja el a munkához szükséges ismereteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik