Üzleti tippek

Office 365: iroda a Balaton közepén

A szoftverszolgáltatások révén bárhová magunkkal vihetjük egész irodánkat egy notebook vagy okostelefon képében. Ha ez nem volna elég, a Microsoft Lync Online azt is lehetővé teszi, hogy mindig tisztában legyünk partnereink elérhetőségével – akár nyaralás közben, a Balaton közepéről is.

A Lync Online azonnali üzenetküldő rendszerének köszönhetően tudjuk, hogy mikor léphetünk kapcsolatba munkatársainkkal és partnereinkkel, vagyis tisztában vagyunk jelenlétükkel. Egy felhasználó jelenléte több elemből áll, ezek az elérhetőség, a kommunikációs hajlandóság, a megjegyzések, mint például helyszín és állapot, valamint az, hogy milyen módon léphetünk kapcsolatba. A Lync Server 2010 kiterjesztett jelenlét-információkkal segíti a felhasználókat, például képekkel, helyszín információkkal és státuszjelzőkkel. Az Office 365 felhasználói így bárhol legyenek is, a Lync Online-al mindig jókor teremthetnek összeköttetést egymással.

A státuszjelzők nem csak a jól ismert “elérhető”, “foglalt”, “ne zavarjanak”, “rögtön jövök”, “nem dolgozom” és “nem vagyok gépnél” opciókból állnak. Rendszerünk adminisztrátorának ugyanis lehetősége van rá, hogy testreszabott, szervezetfüggő jelenléti állapotokat definiáljon, amelyek ezután még pontosabb információt nyújtanak munkatársainknak az elérhetőségünkkel kapcsolatban. A kapcsolat listán egyszerű, színes ikonok jelzik a felhasználók státuszát, és képek vagy helyszín-információk is megjeleníthetők. Mivel a Lync Server más termékekkel, például az Outlookkal vagy a SharePointtal is együttműködik, egy kapcsolat neve mellett ott is látjuk a státuszát és a hozzáadott információkat.

Nem vesznek el az azonnali üzenetek

A kapcsolatainkat szintekbe sorolhatjuk, ahol meghatározhatjuk, hogy egy adott felhasználó milyen, a státuszunkkal kapcsolatos információhoz férhet hozzá. Amikor rátekintünk a kapcsolatok listájára, minden információt azonnal megtalálunk a keresett személy jelenlétére vonatkozóan. A kommunikáció mentésének lehetősége azt is biztosítja, hogy akár hónapokkal korábbi beszélgetések olvassunk vissza, kinyerve belőlük a fontos információkat. A mentést beállíthatjuk a teljes felhasználói körre, vagy azok egy alcsoportjára, ahogy a szervezetünk igényei megkövetelik.

A Lync Online által megvalósított azonnali üzenetváltási lehetőségekkel munkatársaink gyorsan és hatékonyan érhetik el egymást. Hogyha szükséges, más publikus üzenetküldő hálózatok felhasználóival is felvehetik a kapcsolatot, legyen szó az MSN/Windows Live, a Yahoo! vagy az AOL szolgáltatásáról – fontos azonban megjegyezni, hogy ezek eléréshez külön licencekre lehet szükség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik