Üzleti tippek

Office 365: megtölthetetlen postafiókkal

Nem kell többé szelektálnunk, hogy melyik üzenetet tartjuk meg, és melyiket töröljük ki a szűkös tárhely miatt. A Microsoft Exchange Online szolgáltatással pedig akár 25 megabájtos fájlokat is könnyedén csatolhatunk leveleinkhez.

Egy online kerékpárbolt életét is megreformálja az Exchange Online szolgáltatás: a 25 gigabájtos felhasználói fiókokkal könnyedén tárolhatjuk a biciklikről készült, nagy felbontású képeket és a részletes termékleírásokat. Nem kell választanunk, hogy megtartsuk vagy letöröljük az üzeneteket a helyszűke miatt. Még az elektronikus pályázati dokumentumok beküldése sem okozhat a vállalkozásunknak fejtörést, ugyanis akár 25 megabájtos fájlokat is könnyedén csatolhatunk a szöveg mellé.
A céges dokumentumok és az elektronikus levelezés a biztonsága mindenkinek fontos, a néhány főt foglalkoztató könyvelő cégtől egészen a nagyvállalatokig. Az Exchange Online szolgáltatással havonta kb. 1200 Ft-ért világszínvonalú biztonságba helyezhetők az adatok: nem kell attól félnünk, hogy elveszítjük a létfontosságú üzeneteket, vagy nem tudunk újakat fogadni. A spam-ek és vírusok pedig mintha nem is léteznének, mert többmotoros prémium vírusvédelmi és spamszűrő szolgáltatás védi a postafiókunkat.

25 gigába minden belefér

Előbb-utóbb minden vállalkozás kinövi az aktuális e-mail fiókok méretét. Az Exchange Online szolgáltatáshoz azonban felhasználónként 25 gigabájtos fiók jár, így bárhol a világon megnyithatjuk fontos leveleinket, dokumentumainkat. Persze ha nincs szükségünk ekkora fiókra, akkor választhatjuk költségkímélőbb 500 megabájtos opciót is, havi 500 Ft-ért, viszont ez utóbbi nem szinkronizálható a telefonunkkal és csak webes felületen érhető el, Outlokkal nem.
Bármelyik lehetőség is szimpatikus, a havi előfizetési díj mindegyik esetében magában foglalja a pénzvisszatérítéssel is garantált 99,9 százalékos rendelkezésre állási garanciát. Adataink bármilyen katasztrófát túlélnek, mivel azokat különböző földrajzi helyen, a Microsoft által üzemeltetett szervereken tárolják. Mindezt kiegészítik a többszörös adatközpontok és az automatikus feladatátvitellel támogatott vészhelyreállítási lehetőségek, akárcsak a szolgáltató szigorú adatvédelmi szabályzata. Az üzletmenet folytonosságát segítheti a törölt elemek megtartása és a véletlenül – vagy akár szándékosan – törölt postafiókok helyreállítása is.

Ha a 25 gigabájtnyi tárhely sem lenne elég, levelezésünket könnyedén archiválhatjuk. A régi levelek a felhasználói postafiókban jelennek meg, egy külön mappában. A már gépünkre mentett archívumokhoz könnyedén hozzáadhatunk újabb üzeneteket, vagy visszahelyezhetjük azokat a bejövő emailek közé. A felhasználók testre szabhatják email-megőrzési politikájukat is: megadhatják, hogy kitől, meddig kívánják megtartani a be- és kimenő leveleket. Az Office 365 szolgáltatásait ráadásul nonstop támogatással, fejlett informatikai felügyelettel, és nem utolsó sorban igen kedvező áron kaphatjuk meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik