Üzleti tippek

Még 5 érv a felhő mellett

Az egyre divatosabb szoftverszolgáltatások előnyei közül öt fontos témát emeltünk ki előző cikkünkben. A megoldás azonban annyi előnnyel kecsegteti a vállalkozásokat, hogy megtoldjuk újabb öt érvvel.

Korábban már szóba kerültek az alacsony költségek, a tervezhetőség és a rugalmasság, ám a biztonság is ugyanilyen fontos kérdés. Sokan pont a biztonsági tényező miatt ódzkodnak a bérelhető szoftverszolgáltatásoktól, ezzel szemben az az igazság, hogy ezen a területen is számos pozitívumot lehet említeni.

Biztonság először…

Az Office365 előfizetőinek a Microsoft hatalmas informatikai háttere garantálja, hogy a szolgáltatás gyakorlatilag sosem fog szünetelni, megszakadni. A szolgáltató ugyanis folyamatos, 99,9 százalékos rendelkezésre állást vállal.

…másodszor…

Adatainkat mindig biztonságos helyen tárolják, és bármikor lehívhatjuk azokat. Ellentétben például azzal a megoldással, amikor a cég egyetlen szerverén gyűlnek az adatok, és annak meghibásodásakor azonnal búcsút mondhatunk a rajta tárolt kritikus információknak.

…és harmadszor

Levelezésünket sem kell spamszűrőkkel ellátni, biztonsági beállításokkal finomítani. Az Office365-ön keresztül érkező e-mailek ellenőrzéséért és a nem kívánatos levelek kiszűréséért szintén a szolgáltató vállal felelősséget és garanciát.

Merjünk nagyot küldeni

Munka közben sokszor jelent problémát a nagy méretű állományok továbbítása. Főleg, ha azokat nem belsős kollégának, hanem egy távmunkásnak, esetleg üzleti partnereknek kell elküldeni. A Microsoft szoftverszolgáltatás-csomagja az ilyen fájlok továbbítását is lehetővé teszi egy jelszóval védett, biztonságos weboldal segítségével, ahonnan a megfelelő hozzáféréssel bárki letöltheti a nagyobb állományokat.

A megszokott környezet

Az Office365 nem lebecsülendő előnye, hogy az üzleti életben elsöprő többségben lévő Microsoft szoftverekre (Word, Excel, Outlook stb.) épül. Ezek a megoldások a dolgozók számára ismerősek, érthetők, könnyen kezelhetők. Nincs szükség betanításra, és további költségekre sem kell számítani, ha cégünk a Microsoft szoftverszolgáltatásait választja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik