Üzleti tippek

Kinek lehet szüksége szoftverszolgáltatásokra?

Az Office 365 nem törekszik univerzális megoldásra, ezért több szolgáltatáscsomagot kínál, igazodva a vállalkozások méretéhez és igényeihez.

A kisvállalkozások – főleg a frissen induló cégek – ritkán rendelkeznek saját szerverrel, pláne rendszergazdával, de nekik is szükségük van professzionális levelezésre, adminisztrációs vagy csoportmunka-eszközökre. Az Office 365 csomag a Microsoft általánosan használt alkalmazásait könnyen megtanulható és használható webes eszközkészlettel egyesíti, a nagyvállalatokra jellemző infrastrukturális hátteret biztosítva a kisebb ügyfelek piaci tevékenységéhez. A megtakarítások ezen felül azt is lehetővé teszik, hogy a vállalkozások a felszabaduló forrásokat legfontosabb tevékenységeikre fókuszálják.

Hasonló a helyzet, amikor gyorsan, akár alkalmilag merül fel igény a bővítésre vagy az új megoldások bevezetésére, mondjuk egy nagyszabású kampány során. Könnyen belátható, hogy ilyen esetekben sokkal kifizetődőbb az Office 365 hosszú távú kötelezettségektől mentes, használat szerint fizetendő szoftverszolgáltatásai felé fordulni.

Természetesen a jól méretezhető, ám szabványos megoldások nem feltétlenül alkalmasak a különleges elvárások kielégítésére, de az összes elképzelhető alapszolgáltatást biztosítják. Az Office 365 csomag alkalmazásai ennek megfelelően kapóra jöhetnek a több telephelyen működő vállalkozásoknak vagy a távmunkában érdekelt cégeknek is.

Minden méretben

A Microsoft által hosztolt szoftverszolgáltatások különösen az 5 és 25 közötti számítógépet üzemeltető vállalkozásoknak segítenek abban, hogy drámaian csökkentsék a szoftverekkel és más számítási lehetőségekkel kapcsolatos költségeiket, de az Office 365 alkalmazások vállalatmérettől függetlenül olcsó és rugalmas megoldást kínálnak. Az alap e-mail szolgáltatás például felhasználónként napi egy presszókávé áráért kínál professzionális, biztonságos levelezést non-stop támogatással és fejlett informatikai felügyelettel.
A legátfogóbb termelékenységnövelő vállalati megoldás már az Office Professional Plus asztali programcsomaggal együtt tartalmazza az Office Web Apps alkalmazásokat, illetve az Exchange Online, a SharePoint Online és a Lync Online legújabb verzióit, nem beszélve a vállalati hangkommunikációs funkciókról.

Jó választás az oktatásban


A Microsoft Office 365 iskolai verziója ugyanazokat a kommunikációs és együttműködési eszközöket kínálja, amelyeket a vállalatok világszerte alkalmaznak. A webes Office alkalmazások mellett mobil hozzáférést, 25 gigabájtos postaládákat vagy éppen csoportwebhelyeket biztosít. A megtakarított idő és pénz mellett az is lényeges szempont, hogy a diákokat olyan szoftverek használatára tanítja meg, amelyekkel később a munkahelyükön is jó eséllyel találkozni fognak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik